четвер, 7 травня 2015 р.

Міська акція «Подякуй ветерану особисто»

  Бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС взяли участь у міській акції «Подякуй ветерану особисто», привітавши з 70-ю річницею Перемоги у Другій світовій війні читачку бібліотеки, ветерана Другої світової війни та ветерана праці – Богданову Л.В. 


      





   Щирі слова подяки та квіти розчулили Любов Володимирівну, якій у червні виповниться 93 роки. Її фронтові шляхи пройшли далеко від домівки. Молоду радистку після третього курсу навчання призвали на військову службу – направили начальником радіостанції в Горьківську військову школу.


   А в 1943 р. Любов Володимирівна (тоді ще Яцук) отримала призначення на посаду начальника радіостанції бронепоїзда, що обслуговував маршала 
Г. Жукова. Передаючи зашифровані документи, дівчата-зв’язкові допомагали координувати важливі воєнні операції. Маршрути стратегічного бронепоїзда пролягали через Воронезький, Степовий, Центральний, 1-й Український фронти.


   Про воєнні події Другої світової Любові Володимирівні нагадують не лише фотокартки, а й нагороди – медалі «За перемогу над Німеччиною», «За взяття Берліна», «За визволення Праги», «Медаль Жукова», «За мужність», ордени та ювілейні медалі до дат. Про це та про інші спогади вона розповіла під час невимушеного теплого спілкування, пригостила чаєм разом з донькою Ларисою.


  Минулого року про Богданову Л.В. на телеканалі «Скіфія» транслювалася передача «Люди і долі»  


   Ми пишаємося тим, що вже багато років маємо можливість спілкуватися з Богдановою Л.В., адже її життєвий досвід, ясний розум та чудова пам'ять, стійкість у випробуваннях – чудовий приклад рідкісного поєднання сили волі і характеру, а її оптимізм і життєлюбність викликають захоплення.





Немає коментарів:

Дописати коментар