пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

«В нашому садочку, як у віночку»

   
  Учасниці жіночого клубу «Вогник», що діє при бібліотеці-філії №6, зібралися сьогодні на дачні посиденьки, і дуже цікаво провели свій вільний час.


   Серед клубівців чимало дачників, тож тема для них, і не тільки, була актуальною. Проте обговорювалися тут не стільки побутові питання, а йшлося про культурно-рекреаційну цінність дачі та її зарубіжних різновидів.
    Клубівці дізналися про історію виникнення дач, їх особливості, господарське і мистецьке значення та ін

   
   Більшість і не підозрювали, яку важливі роль мали дачі для творчості  інтелігенції – і, насамперед, письменників. Багато своїх кращих творів вони написали у Будинку творчості, що, по суті, був різновидом дачного помешкання.


 Несподівано розкрила тему «дачної» творчості гостя заходу, користувачка бібліотеки – Яна Тєміргоєвська. Вона представила оригінальну серію фото флористики – фотокартин із природних матеріалів, що створила на власній дачі. Особливе художнє бачення Яни приємно здивувало аудиторію, викликало захоплення.





  

  Також присутні були вражені закордонними «дачними дивами», які вони змогли побачити з відеороликів – побувавши на французькій віллі чи в німецькому садовому товаристві, помилувалися англійськими котеджами та тропічними бунгало.


Українські народні пісні та дачний фольклор (анекдоти й бувальщини) підтримували мажорний настрій усього заходу.









  
  Перегляд літератури за «дачними» інтересами став у пригоді зацікавленим темою учасницям, які дякували за змістовний і незвичайний захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар