середу, 5 жовтня 2016 р.

Код бібліотеки

У бібліотеці № 6 гамірно і весело. Хто розшифрує код бібліотеки? Цікаві випробування отримали учні знз № 28, які змагалися під час незвичайного квесту, присвяченого Всеукраїнському дню бібліотек та в рамках місячника шкільних бібліотек. 
         
 

Разом з книжковими персонажами команди «Бібліофанів» та «Бібліоснайперів» долали непрості маршрути в різних секторах бібліотеки. Виконуючи підготовлені завдання, учні в ігровій формі знайомилися з бібліотечними секретами і правилами, проходили «орієнтування» у книжковому фонді, знаходили потрібні об’єкти.

                     
       

Щоб дістатися кінцевого пункту пошуків, необхідно було правильно і швидко оцінювати інформацію, уважно аналізувати запитання та нестандартно міркувати.

                             
                                                       
         Одностайні лідерські якості виявили «Бібліоснайпери» (команда юнаків), їхня допитливість, ерудованість і оперативність приємно здивували. Окрім участі у квесті вони зацікавилися додатковою літературою, показавши серйозні знання поза шкільною програмою.

                                                             

                

Таку активну взаємодію з бібліотекою учасники гри оцінили по-новому: адже, щоб зрозуміти особливості бібліотечної роботи, не достатньо стати читачем, слід побачити її «зсередини», очима фахівця. Тепер юні «шукачі пригод» мають не тільки уявлення про діяльність бібліотек, а й навички самостійної, грамотної поведінки у книгарні.


    


                                              






 
Яскраві враження з історії і сучасності книги та бібліотечної справи допомогли гравцям у підсумку розшифрувати бібліотечний код, зробивши слушні висновки про важливість бібліотек.





Сюрпризом для школярів стали міні-призи, які нагадуватимуть про бібліотечні пригоди.


Немає коментарів:

Дописати коментар