пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Загадки писемного знака


9 листопада у День української писемності та мови бібліотекарі філії №6 провели екскурс у давнину «Загадки писемного знака» для учнів   9-Г класу Херсонської спеціалізованої школи №30 та фрагментарно для відвідувачів бібліотеки.

                         


Всі присутні дізналися, що саме в цей  в день вшановуть пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – високовченого ченця Києво-Печерського монастиря, автора першого серед літописів, що дійшов до наших днів, – «Повісті минулих літ».

Згадали, як виникли наші літери і алфавіт, чому алфавіт отримав назву «кирилиця», як виникла мова, що таке ієрогліфи. А ще спробували за допомогою знаків написати повідомлення так, щоб інші могли його прочитати.

Захід був інтерактивний, а завдання знаходили у кайстрі.
Девятикласники були активними під час аукціону епітетів до слова мова. А потім перевіряли свої відповіді відповідно книзі «Словник епітетів української мови».
                             








Відеовікторина «Цікаві факти про українську мову» розкрила такі запитання: Скільки слів має сучасна українська мова? Яка літера української мови вживається найменше? На яку літеру української мови починається  найбільша кількість слів? Які мови за лексичним запасом є найбільш близькими до української? Який літературний твір українського письменника перекладено найбільшу кількість разів? Та багато інших.

І насамкінець старшокласники російськомовної школи отримали поради «Як перейти на українську».
                              



Немає коментарів:

Дописати коментар