неділю, 2 грудня 2018 р.

Як стати лідером свого життя


       Саме такою була тема тренінгу у бібліостудії «Для сучасних та успішних», який відбувся 2 грудня у бібліотеці-філії №6.

Присутні молоді дівчата та хлопці зовсім скоро почнуть самі будувати своє життя, і яким воно буде, залежатиме тільки від них самих. Тож, тема для них досить цікава.

На запитання  «Хто такий лідер?» ми отримали чітку відповідь – той, хто веде за собою, а запитавши, як розуміти словосполучення «лідер свого життя» – майже від кожного учасника тренінгу почули слово «успіх».


Під час вправи «Асоціації» потрібно було записати риси характеру людини, що сприяють досягненню успіху. Ускладнення вправи було в тому, що ці слова, мають починатися на кожну літеру слова успіх.
Обговорюючи казкову історію про двох жабок, вийшли на слово – наполегливість. Бо ж іти до своєї мети потрібно так само наполегливо, як одна із жабок боролася за своє життя.
А прослухавши притчу «Монах і жебрак», зробили висновок, що не можна чекати чогось готового від інших, а потрібно добиватися самому.

На тренінг ми запросили молоду і успішну людину, яка у 2017 році отримала почесне звання «Жінка року». Тож, можемо впевнено сказати, що наша гостя –  Юлія Ситник, голова правління Благодійного Фонду "Майбутнє Херсонщини" є лідером свого життя. 


Юлія Анатоліївна, не тільки розповіла про свій шлях до успіху, а й приготувала цікаві завдання.

                                       

                     









 Дуже захопливою виявилась вправа, під час якої учасникам, що об’єднались у невеликі групи, потрібно було з макарон та скотчу побудувати якнайвищу вежу.


                                       






Робота закипіла! І тут чітко можна було визначити, у якій групі злагоджена робота, а в якій не дуже, хто наполегливий, а хто зразу опускає руки.

                      






Деякі вежі з макарон перевершили очікування спікера. Весь секрет у згуртованості команди.

               
Сила дружби, коллективу прослідкувалась і під час виконання вправи «Дотягнись до уявної межі».

                                   








Звичайно, на шляху до мети завжди трапляються перешкоди та складнощі. І тут може прийти на допомогу думка чи досвід інших людей. Саме це показала вправа «Рішення».

А під час хвилинки релаксації кожен намагався дотягнутися до зірки-мрії.

      







Бібліотекарі підготували для учасників тренінгу закладки-пам’ятки «Як досягти успіху в житті», на зворотньому боці якої розмістили інтернет-посилання на промову знаменитостей «Напуття у велике життя».
Назавершення відбулось оцінювання ефективності тренінгу. Учасникам запропонували прикріпити на дереві листя різного кольору: зеленого кольору – дуже сподобалось, намагатимусь втілити в життя здобуті знання, жовтого кольору – сподобалось, але подумаю, чи буду так робити, червонного кольору – мені було нецікаво, я не знаю, як примінити це в житті.


Ура! Наше дерево зазеленіло! А один червоненький листочок натякнув про те, що меж досконалості немає і нам ще є над чим працювати.





Немає коментарів:

Дописати коментар