неділю, 1 березня 2020 р.

Енергія письма Мирослава Дочинця


«Розкіш мови, чар текстів, таїнство змісту», –  саме під такою назвою відбулося літературне знайомство учасниць жіночого клубу «Вогник» у бібліотеці-філії №6 з творчістю сучасного українського прозаїка, публіциста, філософа та журналіста Мирослава Дочинця.

В літературному колі ім’я Мирослава Дочинця почало активно лунати у вісімдесятих роках. Сьогодні більшість його книг стали українськими бестселерами, і ними все частіше цікавляться за кордоном, адже багато книг Дочинця перекладено десятьма мовами світу.

Творчість пана Мирослава і насправді зачаровує. Його слова, описи, оповіді, спогади хочеться смакувати ще і ще. І записувати... 


Навіть романи письменника можна розібрати на цитати. Так і зробили наші клубівці. Вибрані ними та прочитані вголос цитати, залишились з ними назавжди як напуття.

Книги Мирослава Дочинця – це філософія мудрості і великої сили духу. Читаєш, і здається, що все це знаєш давно. Але написав  він: талановитий закарпатський митець.
Присутні на заході жінки майже дві години слухали про життя та творчість письменника, фрагменти з його книг і просили ще.
Переглянувши відео «МирославДочинець: дорога до себе», всі переконалися, що великий талант до літературного слова зародився ще в дитинстві майбутнього літератора.
Зацікавлено відреагували жінки на літературні загадки Світована «Всяка пташка своїм носиком живе», впізнаючи за описами з книги різних пташок.

Дізналися про звання та премії письменника і про те, яку премію Мирослав Дочинець вважає найголовнішою. Її дав Бог Слова. Це – читачі.

Бібліотекарі познайомили клубівців зі сторінкою письменника у соціальній мережі Фейсбук. «Письмо щоденне», наповнене витонченим гумором та зворушливим змістом викликало у жінок то веселий сміх, то в очах сльози. 
Завершили знайомство з творчістю Мирослава Дочинця такими його словами: "Життя любить, щоб ним жити. Щоб ним доро-жити, добро-жити, любо-жити. Тоді воно відповідає взаємністю і тримається тебе"
До нових зустрічей!

1 коментар:

  1. As stated by Stanford Medical, It is indeed the one and ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh on average 42 lbs lighter than we do.

    (And actually, it has totally NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and EVERYTHING to do with "how" they eat.)

    BTW, What I said is "HOW", not "WHAT"...

    Tap this link to determine if this easy test can help you discover your true weight loss possibility

    ВідповістиВидалити