пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

"ZeroWaste" Віртуальна виставка

Віртуальну виставку «ZeroWaste» допоміг бібліотекарям організувати волонтер філії №6 Михайло Годованюк, бо розуміє наскільки це серйозна тема.
День другий ТМК-2020. ZeroWaste філософія життя, заснована на практиках, що дають можливість якомога старанніше уникати утворення сміття, будь-яких відходів.
Цей рух сьогодні дуже популярний.
Мета полягає в тому, щоб якомога менше сміття потрапляло на смітники.
Вже саме по собі сміттєзвалище несе екологічну небезпеку. В результаті гниття відходів, забрудненню грунтів, води та повітря. А в подальшому небезпека повертається до людей. І людство вже бачить немало сигналів від скаліченої природи, атмосфери тощо.  Одним з таких сигналів є COVID-19.
Пора не тільки замислитись, а діяти!
«Zero waste» – це моральна, економічна, ефективна і далекоглядна ціль, спрямована на зміну способу життя людей та заохочення до створення стійких природних циклів, де всі надлишкові матеріали призначені для того, щоб стати ресурсами для інших.

Видання, представлені на полиці стануть у нагоді кожному, кому небайдужа доля нашої планети. Читаючи ці книги, молодь навчиться жити так, щоб майбутнє було, і було прекрасним.

Потрекий, Яна. Zero Waste: осознанное потребление без фанатизма / Я. Потрекий. – Киев : Бомбора, 2019. – 208 с.
Концепція «Zero waste» закликає до свідомого й відповідального споживання. Згідно з принципами філософії «побут без відходів» абсолютно кожен з нас може змінити світ, роблячи його чистішим та безпечнішим, створюючи якомога менше сміття. Звучить складно, але на практиці досить реально!
Прочитати книгу можна за посиланням: http://loveread.ec/view_global.php?id=82587

Джонсон, Беа. Дімнуль відходів / Б. Джонсон. – Київ : Рідна мова, 2019. 320 с.
 «Дім – нуль відходів» – це стильний, доступний кожному, покроковий гід, який розкаже, як поліпшити здоров’я, заощадити час і гроші та досягти яскравішого майбутнього для своєї родини і для планети загалом.
Прочитати книгу можна за посиланням: http://www.chytomo.com/dim-nul-vidkhodiv-iak-zhyty-bez-smittia-ta-buty-shchaslyvym/


Медоуз, Донелла. Пределы роста. 30 лет спустя / Д. Медоуз, Й. Рандерс. – Москва : ИКЦ «Академкнига», 2007. – 94 с.
Третє видання – продовження книг «Межі росту» та «За межами росту», перша з яких вийшла друком в 1972 році. У книзі зображено результати досліджень авторів та аналіз подій в області захисту довкілля та  економіки за 30 років після видання першої книги.
Прочитати можна за посиланням: https://www.litmir.me/bd/?b=268747


Моран Барвик, Эмили. Веганские ответы на частые вопросы и возражения / Э. Моран Барвик. – ЛитМир : Электронная Библиотека 
Ця невеличка книга містить підбірку цікавих фактів про продукти харчування. Автор книги розповідає, що являє собою м’ясомолочна промисловість, птахівництво, вироблення шерсті. Книга змусить вас задуматися про те, що таке насправді телятина, яйця, мед, курячі нагетси і гамбургери.
Один з розділів книги присвячений тому, як можна замінити будь-які продукти тваринного походження на веганські, що не приносять страждань ніяким живим істотам. 
Прочитати можна за посиланням:  https://www.litmir.me/bd/?b=607770&p=1

Городинская, Виолетта Семеновна. Природа. Человек. Закон / В.С. Городинская, В.Д. Иванов. – Москва :  Юридическая литература, 1990. – 92 с.
 У книзі в доступній формі дається спроба надати широке уявлення про світ, у якому ми живемо. Починаючи з народження Всесвіту, розвитку і становлення біосфери і, закінчуючи сьогоднішніми проблемами природи та людини, питаннями недосконалого екологічного законодавства.
Прочитати книгу можна за посиланням:


Старк, Денис. Путь в чистую страну / Д. Старк. – СПб : Макс Дизайн, 2016.
У книзі викладені рішення для досконалої системи поводження з відходами, розказані популярні кейси та бізнес-моделі для соціального підприємництва.
Читаючи книгу, ви дізнаєтеся, як монетизувати роздільний збір і розбагатіти на смітті, що робити з небезпечними відходами, відходами атомних станцій і що робити з уже отруєної природою?
 З чого варто почати зміни?

Прочитати книгу можна за посиланням: https://www.livelib.ru/book/1002758709-put-v-chistuyu-stranu-denis-stark
або прослухати аудіокнигу за посиланням: https://akniga.org/stark-denis-put-v-chistuyu-stranu

Саблин, Роман. Зеленый драйвер. Код к экологичной жизни в городе / Р. Саблин. – Москва : Зеленая книга, 2013. – 318 с.
Це екокнига, де особиста історія поєднується з науково-популярною інформацією. Відверто, самокритично, практично і з гумором вона оповідає про етапи зміни свідомості і звичок, про перехід від надмірного споживання до усвідомленого та відповідального, про відмову від одноразових речей і про практику розумного вегетаріанства. Про щоденні дії, які звичайна людина може застосовувати для зниження свого негативного впливу на навколишнє середовище.

Прочитати книгу можна за посиланням:


Немає коментарів:

Дописати коментар