четвер, 20 серпня 2020 р.

До Дня Незалежності України про українців, які змінили світ

 

Інтерактивний відео-перегляд «Українці, які змінили світ» та патріотичний квіз «Знай свою країну» організували бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС напередодні Дня Незалежності  України.

Українці – талановита нація. Наші співвітчизники зробили неабиякий внесок у світову скарбницю винаходів, чим і змінили наш світ на краще. І в цьому переконалися відвідувачі бібліотеки.

Гелікоптер, гасова лампа, ракетно-космічна техніка, вагон, який рухається завдяки електриці, вакцини проти чуми і холери, поштовий індекс, компактний диск, бинт гіпсовий – це далеко не весь перелік винаходів українців.


Переглядаючи відео, присутні дізналися імена українців, відомих усьому світу. Дехто навіть і не здогадувався, що народились вони на території, яку займає сучасна Україна.

Інтерактивна частина заходу слугувала додатковим стимулом для сприйняття та запамятовування інформації. 


Адже всім відомо, що через гру знання даються значно легше.


А перевірити свої знання про Україну запропонував патріотичний квіз «Знай свою країну».



На деякі запитання присутні шукали підказки на бібліотечних виставках

«Українкою я народилася» та «Читай сучасне українською»


А після заходу молодь ще довго розглядала експонати винаходів українців, а спілкуючись обговорювали та планували майбутні винаходи.

А, чому б ні? Адже українці є однією з найосвіченіших націй на планеті, а Україна входить до п’ятірки країн світу за кількістю громадян, які мають вищу освіту.


 «Скільки нас, людства, вже є на планеті? Мільярдів шість? І серед них українці, дивна-предивна нація, яка живе тут з правіку, а свою незалежну державу будує оце аж тепер», - геніальні слова Ліни Костенко!

З Днем Незалежності, Україно!

  

Немає коментарів:

Дописати коментар