середу, 15 вересня 2021 р.

Ми - херсонці!

Ми - херсонці! Під такою назвою відбулася краєзнавча зустріч, присвячена Дню міста. На майданчику біля бібліотеки-філії №6 Херсонської ЦБС зібралися користувачі бібліотеки, мешканці мікрорайону, дев'ятикласники школи №28 та запрошені гості-краєзнавці.

Всі знають, що слово "бібліотека" у перекладі з грецької означає "сховище книг". Якщо трактувати по сучасному, то бібліотека це сховище інформації з різних джерел. Але іноді трапляються дива і бібліотека оживає. Таке диво сталося саме сьогодні. Адже у нас відбулося спілкування у форматі «живої» бібліотеки під назвою «Ми – херсонці!».


Всі присутні познайомилися з інформацією про Херсон не з книг чи інтернету, а від відомих у Херсоні людей, краєзнавців, які самі пишуть книги та статті в Інтернет.
Оплесками зустрічали херсонську письменницю Елеонору Орестівну Кузнецову, 


мистецтвознавицю, заступницю директора Херсонського обласного художнього музею ім.Шовкуненка Владиславу Василівну Дяченко 


та найвідомішого і найталановитішого херсонського краєзнавця, музейного фахівця, архітектора Сергія Андрійовича Дяченка. 


Сергій Андрійович дійсний член Українського національного комітету Міжнародної ради з питань охорони пам'яток та історичних місць при ЮНЕСКО, експерт низки проектів ЄС у сфері музейної справи та культури під час "живої" бібліотеки очолив локацію "Херсон історичний". Ексклюзивна інформація, якою ділився краєзнавець притягувала увагу і школярів, і дорослих.


Влада Василівна розповівши, що найцікавіше є у музеї сьогодні стала головним професіоналом на локації «Херсон мистецький». Тут присутні дізналися про відомих херсонських художників та їх творчість.

Елеонора Орестівна написала та видала вже 21 книгу, в яких описала багато спогадів з дитинства та юності про життя в Херсоні. Тож, їй було що розповісти зацікавленим слухачам на локації "Херсон літературний"


Після живого спілкування, розгадували кросворд "Херсон в особах", у якому зашифровані прізвища чи імена людей, життя і діяльність яких пов’язана з нашим містом. 
А чи знаєте ви, читачі нашого блогу, особистостей з кросворду?



Під час заходу презентували виставку «Херсонські етюди», яку прикрашали чудові фото Катерини Терентьєвої, користувачки нашої бібліотеки.



Катерина має талант знаходити для знімків оригінальні ракурси. 

Про це неодноразово писали і пишуть користувачі Фейсбука у коментарях під фото з сотнями лайків, які Катерина публікує у херсонських групах. 
В цьому переконалися і учасники краєзнавчого заходу.


Насамкінець школярі посадили перед бібліотекою квітучий гібіскус, 
взявши участь у загальносистемній екологічній акції «Подаруй дерево місту!»





Про видатних людей нашого краю можна було говорити дуже довго, особливо з такими крутими краєзнавцями як Елеонора Кузнецова, Влада і Сергій Дяченки. Щиро дякуємо вам за представлену можливість послухати вас. Натхнення вам у вашій творчій праці!

Живе спілкування вийшло таким теплим та емоційним, що ми навіть забули зробити загальне фото, але впевнені, що у пам'яті присутніх воно залишиться назавжди




Херсонці, вітаємо всіх зі святом! Бажаємо всім міцного здоров'я і процвітання нашому Херсону!

Немає коментарів:

Дописати коментар