пʼятницю, 21 січня 2022 р.

День Соборності України

 

Напередодні державного свята – Дня Соборності України бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС запросили користувачів бібліотеки на історичну годину «Ми єдині по духу і крові».

Патріотичний захід розпочався з пісні у виконанні учасниць хору "Наша пісня" А.Малої та В.Крохмаленко.

Присутні познайомилися з історичними фактами Акту злуки УНР та ЗУНР, дізналися про передумови об'єднання двох республік, про Універсал Директорії та про яскраву, унікальну подію - відзначення Дня Соборності 22 січня 1990 року, коли мільйони патріотично налаштованих, тоді ще радянських, українців утворили «живий ланцюг» від Києва до Львова.

Бібліотекарі представили перегляд літератури «Єднання в ім’я майбутнього», де була література з історичною інформацією, а також твори українських письменників та поетів.

Під час заходу прозвучали авторські вірші Елеонори Кузнецової, яка всім серцем вболіває за майбутнє України і про це пише.

Коли зайшла мова про "живі ланцюги", які щорічно влаштовуються у Києві уздовж мосту Патона та й у інших містах  Анатолій Фирін прочитав свій вірш про херсонський міст через Дніпро.


А Володимир Моргун освідчився у коханні до України словами Ліни Костенко ("Усе моє, все зветься - Україна") та Таїсії Щерби ("Моїй Україні")



Насамкінець бібліотекарі запропонували вікторину про Україну. Після кожної правильної відповіді карта України обрамлялася прапорцями, і це було символічним об'єднанням областей нашої держави.

Ми символічно об'єднали Україну знаннями користувачів бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар