неділю, 17 листопада 2019 р.

Академія толерантності

Міжнародний день толерантності став для учасників молодіжної бібліо-студії «Для сучасних та успішних» бібліотеки-філії №6 днем доброти, людяності, чуйності і дружби.


Що таке толерантність? Чи існує толерантність у молодіжному середовищі? Ознаки толерантної поведінки. Толерантність і закони суспільства. Про все це говорили під час заходу «Мистецтво жити поруч».
Розглянули декілька життєвих ситуацій і розмірковували, хто правий, хто ні, і як було правильно поступити.

Переглядаючи надзвичайно зворушливий короткометражний фільм «Щенок», всі присутні були настільки вражені, що стежили за кожним звуком затамувавши подих.  Це дійсно фільм, який пробуджує найкращі людські почуття.
З великою цікавістю молодь сприймала інформацію про нашу землячку Ольгу Іванівну Скороходову, педагога, вченого-дефектолога, автора ряду наукових та літературних праць, які створені нею при повній відсутності зору і слуху. Вони дізналися, що у Білозерському районному музеї розроблено цілий проект про О.Скороходову під назвою «Культура на дотик».
Ось і спробуйте на дотик впізнати предмет! Це дуже важко і присутні в цьому переконалися.

В цей день у бібліотеці зібрались дівчата та хлопці такі схожі між собою і одночасно – такі різні: високі і низькі, повненькі і худенькі, майбутні спортсмени та майбутні науковці, студенти, учні, працюючі, безробітні…
І всі дуже дружелюбно зустріли Богдана Щукіна, хлопця особливого, трішки іншого ніж вони самі, але надзвичайно талановитого. Богдан у свої 14 років вже співав на великій сцені, грав у театрі, знімався в кіно. І зараз продовжує всім цим займатися.
А ще у хлопця є дикторські здібності і він з великим задоволенням відвідує заняття на радіо. А під час заходу Богдан зробив чудову рекламу книги «Хатина дядька Тома» Бічер-Стоу, зміст якої має пряме відношення до теми нашої розмови. Виступ Богдана Щукіна завершився оплесками присутніх.

Богдан, я подаю тобі руку в знак нашої дружби. І залишаю на пам'ять тобі відбиток руки. Хочу, щоб ця рука тобі нагадувала, що ми – друзі і ти завжди можеш звертатися до мене за підтримкою.
Насамкінець, хлопці і дівчата обмінялися відбитком руки з підписом на довгу і вірну дружбу.
Ми повинні усіма силами намагатися розуміти та берегти одне одного, не лише у своїй родині чи серед своїх друзів, а й у всьому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар