середу, 11 грудня 2019 р.

Міжнародний день прав людини


До Міжнародного дня прав людини бібліотекарі філії №6 разом із представниками управління патрульної поліції в Херсонській області провели для десятикласників школи №30 правовий захід на тему булінгу.

Старші інспектори відділу зв’язків з громадскістю патрульної поліції в Херсонській області, шкільні офіцери поліції В.В.Грибко та А.В.Клімова вже розповіли про те, що цькування у школі – проблема давня і характерна чи не для всіх країн світу. А в Україні віднедавна булінг законодавчо визнано правопорушенням. 19 січня 2019 року в Україні набув чинності закон щодо протидії булінгу.

Правоохоронці ознайомили учнів з поняттям булінгу, його видами, проявами та з правовими наслідками булінгу




Запропонували старшокласникам розглянути життєві історії та визначити види булінгу, про які йдеться в історіях.


Бібліотекар презентувала книгу херсонської письменниці Ю.Чернієнко «Помста», в якій якраз і йдеться про шкільний булінг та книгу «Кібербулінг або віртуальна агресія» Л.А.Найдьонової.

Насамкінець організатори заходу познайомили учасників з порадами, як уникнути булінгу, як діяти у ситуаціях, коли учасники стали жертвами або свідками булінгу, куди звертатися. А ще наголосили на важливості конструктивного вирішення конфліктних ситуацій та толерантного спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар