неділю, 29 грудня 2019 р.

Свято наближається! Новий рік по-бібліотечному

Чому ми так чекаємо Нового Року? Чому радіємо, отримуємо та відправляємо вітання? А все тому, що всі – і діти, і дорослі у ці святкові дні чекають дивовижних пригод і чудес.
У справжню казку, яку створили бібліотекарі філії №6 разом з найактивнішими користувачами, потрапили учасниці жіночого клубу «Вогник».
Не повірите, свято було на порозі зриву! Адже Баба-Яга (чудово зіграв роль Михайло Годованюк, користувач бібліотеки, волонтер і друг) всіх героїв зачарувала та заховала, а секрети, як зняти ці чари, тримає у своїй торбині.




Але сталося диво! Яга так розвеселилась від своїх капостей, що під час танцю загубила торбину і всі гості дізналися секрет, як зняти чари із Снігуроньки – всім разом заспівати добре відому новорічну пісню.
Так на святі зявилась Cнігуронька, і всі гості з її допомогою почали розплутувати секрети старої злюки – впізнавати за підказками та відшукувати серед присутніх літературних героїв.
Пані Шапокляк вийшла, підтанцьовуючи під пісню «…хорошими делами прославиться нельзя…» і зі словами: «Кажуть про мене, що я підступна, хитра, вредна… Так! Я така! І загадки мої такі! Але ви маєте дружити зі мною. Бо наступного року я буду на коні! 

Адже тільки у мене є подружка Криска Лариска»
Хто правильно відповідав на загадки-плутанки, той отримував фішку-сніжинку.
Солоху впізнали зразу! Хтось сказав: «Такої колоритної Солохи я ще не бачила». А вона ж перед глядачами, як риба у воді. І веселить, і красується та ще й пригощає!

Сама Міс Марпл завітала на бібліотечне новорічне свято, щоб допомогти розслідувати справу про зниклих крис і мишей. 
А зникли вони з книг, залишивши речові докази: горіхокол, сопілку, гарбуз, колосок і рукавичку.
Під час свята всі, побувавши в гостях у казки, занурились у дитинство.
Казкарка розповіла власну казку про "…волшебный город "Песочница".  
Основала его добрая фея Галина Молоткова. Живут там одни женщины и они такие разные: и по возрасту, и по профессии, и по национальности. Но одно у них одинаковое: это любящие сердца. А ещё они обладают большим сокровищем, которое очень берегут: это молодость души.


И хоть добрая фея сейчас живет в тридевятом царстве, тридесятом государстве, она все равно заботится о своем волшебном городе. А так как она любит устраивать праздники, то она прислала всем нам сюрприз - это новая книга стихов "Инобытие" Галины Федосеевны Красновой».

Збірка віршів з’явилась на світ у вересні 2019 року. А більшість віршів написані в 90-ті роки минулого століття. Але, як написав херсонський письменник Леонід Марченко у вступній статті до книги  «стихи нисколько не устарели, они, как марочное вино, лишь набрали крепости и поэтому ценятся дороже».
Секрет в тому, що Галина Краснова палає любов’ю до слова, і її слова – слова-поетеси розмальовують життя яскравіше фарб.

А ще вона чудово співає романси на свої вірші!
Добігає кінця наше бібліотечне новорічне свято. Переможці різних загадок та завдань, які зібрали найбільше фішок-сніжинок отримують призи!

А подаруночки для всіх гостей приніс Дід Мороз.
Але спочатку пісні і танці! 


З Новим роком та Різдвом Христовим!
Чудових свят, здоров’я, щастя, миру й достатку!

Немає коментарів:

Дописати коментар