пʼятницю, 10 липня 2020 р.

90-річчю Ліни Костенко присвячується...


Ювілейний prime time «Я вибрала долю собі сама», що присвячений 90-річчю від дня народження Ліни Костенко пройшов у бібліотеці-філії №6. 
Захід не був проведений вчасно (у березні) через карантин у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID-19.




На зустріч з Ліною учасниці жіночого клубу «Вогник» приходили з квітами.


Бібліотекарі познайомити присутніх з багатогранним світом поезії Ліни Василівни, особливостями її поетичної мови, у якій поєднується високий інтелект, жіноче серце, поетичний темперамент.
Книгам Ліни Костенко та книгам про неї, які були зібрані у перегляді «Поезія для мене – то є все…» приділили особливу увагу.
Нагадали, що літературу про шановну ювілярку можна також знайти на виставці-портфоліо «Українкою я народилася…», яка була оформлена за результатами бліц-опитування користувачів бібліотеки «Знамениті українки». 
З великою цікавістю слухали жінки про життєвий шлях однієї з найвідоміших жінок сучасної України.

Вони дізналися, що поетеса Ліна Костенко є почесним професором Києво-Могилянської академії, почесним доктором Львівського та Чернівецького університетів, лауреаткою Шевченківської премії, премії Антоновичів, премії Петрарки, Міжнародної літературно-мистецької премії ім. О.Теліги, вона нагороджена Почесною відзнакою президента України і Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня. Її твори перекладено багатьма європейськими мовами.

А вислови геніальної людини та рядки з віршів поетеси проймали до мурашок, змушували думати, відчувати, розуміти. І вже точно – нікого не залишили байдужими!
Жінки із задоволенням читали вірші української поетеси, однієї з найвідоміших жінок сучасної України. 


Слова Ліни Костенко завжди правдиві, влучні і прямі, як стріла. Вони заряджають енергією, надихають змінюватися та змінювати світ навколо себе.


Дай, Боже, здоровя цій мудрій, чесній, талановитій людині! 

Немає коментарів:

Дописати коментар