четвер, 1 жовтня 2020 р.

День музики у бібліотеці

1 жовтня у Міжнародний день музики бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС запросили всіх бажаючих на бібліо-перформанс «Їх поєднала музика».

Так як стиль музики було обрано народний, то й народні колоритні героїні Солоха та Проня Прокопівна з самого початку налаштували всіх присутніх на веселий настрій та позитив.


Для людей поважного віку це було справжнє свято, бо вони вже давним-давно не були на концертах.

А тут, на майданчику перед бібліотекою для них звучала українська бандура, чарівна гітара і запальний баян.

Створювали музику та співали люди, для яких музика і пісня стали сенсом життя, а для когось і професією.



Бандуристка, викладач Херсонської музичної школи №4 по класу бандури –  Марина Ястребова подарувала хвилини естетичної насолоди.


Студенти Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв – Бондаренко Анастасія (відділення Народне пісенне мистецтво), Григорчук Захар (відділення 
Народне інструментальне мистецтво) довели всім, що українська пісня жила і буде жити.


А Ракша Олександр Олексійович –  директор Херсонського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, людина – душа, людина – свято, - своєю позитивною енергетикою та неймовірним талантом навіть хмари розігнав. Під час його співу почало яскраво світити сонце!


Олександр Олексійович не тільки співає, грає на багатьох музичних інструментах, серед яких баян, гітара, духові, а ще й сам пише вірші. Є у нього власні збірочки, а також його поезії надруковані і в журналах, і в збірках віршів різних авторів. А скільки віршованих поздоровлень, присвят, експромтів вийшло з-під пера нашого дорогого гостя!


На святі музики було не тільки багато музики та пісень, а й ігри, загадки і призи. Але щоб їх отримати, потрібно було назбирати якомога більше ось таких фішечок-ноток. 



Всі присутні отримали призи та зарядились позитивною енергією.

Прощалися зі словами подяки. А дехто зовсім не хотів покидати такий веселий захід, так що перехожі ще довго чули, що у бібліотеці відзначають день музики.









Немає коментарів:

Дописати коментар