вівторок, 17 листопада 2020 р.

Андрей Шептицький: державник, богослов і меценат

 

Бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС провели день інформації «Андрей Шептицький: державник, богослов і меценат» присвячений 155-річчю від дня народження митрополита та проголошенню 2020 року – Всесвітнім Роком Слова Божого (у музеї Біблії в Вашингтоні) для девятикласників школи №30.

Чи знає молодь, хто такий Андрей Шептицький? Коли він жив? Чим займався і, чому його називають великим українцем?

Бібліотекарі розповіли, як жив та чим запам’ятався найвідоміший український митрополит-меценат.

Старшокласники з цікавістю переглянули відео «На службі Богу й Україні», з якого дізналися про те, що Андрей Шептицький своїм життям не раз ламав стереотипи. Польський граф, а присвятив себе становленню української церкви та творенню української нації. Ставши ченцем та главою церкви, він залишався успішним фінансистом та вчив українців економічної самодостатності. Маючи великі статки, усі кошти вкладав у розвиток освіти, науки, культури, будував лікарні та сиротинці. Під час Другої світової війни писав листи Гітлеру та Сталіну, намагаючись достукатися до них, щоб зупинити насилля.

«Топ – 10 цікавих фактів з життя Митрополита Шептицького» провели в інтерактивній формі, запропонувавши учням назвати правдиві факти.

Всі разом дійшли висновку, що Андрей Шептицький – духовний лідер та взірець для нащадків.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар