пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

Урок толерантності і добра

 Урок толерантності «Ми всі різні – ми всі схожі» став для дев’ятикласників школи №30 відкриттям, усвідомленням, потрясінням, прийняттям, захопленням…
 Під час заходу обговорювались такі питання: Що таке толерантність? Що таке емпатія та як навчитися емпатії? Визначали ознаки толерантної поведінки та правила емпатичного слухання.


Надзвичайно зворушливий короткометражний фільм «Билет без места» справив на старшокласників сильне враження. Вони, затамувавши подих, стежили за кожним рухом на екрані.  Це дійсно фільм, який пробуджує найкращі людські почуття.


З великою цікавістю молодь сприймала інформацію про нашу землячку Ольгу Іванівну Скороходову, педагога, вченого-дефектолога, автора ряду наукових та літературних праць, які створені нею при повній відсутності зору і слуху. Вони дізналися, що у Білозерському районному музеї розроблено цілий проект про О.Скороходову під назвою «Культура на дотик». Школярі зрозуміли, що кожен у житті може досягнути успіху, і фізичні вади цьому не завадять, потрібно тільки бажання.

А мультфільм «Про Диму» переконав учнів, що знайомству і дружбі медичні діагнози не перешкода.



Висновок зробили такий: «Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах». Саме це проголошує перша стаття «Загальної декларації прав людини» (1948 р).

Немає коментарів:

Дописати коментар