вівторок, 26 січня 2021 р.

Мистецтво спілкування. Локдаун не перешкода

За останній рік ми навчилися жити по-іншому. Вірус і карантин внесли корективи у життя кожного з нас. Ми більше залишаємося вдома, стараємося уникати скупчень людей та дотримуватися соціальної дистанції. Тому актуальними стали відеоконференції, онлайн-зустрічі.

Саме на таку зустріч в останній день локдауну, 24 січня запросили бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС учасників молодіжної бібліо-студії «Для сучасних та успішних». «Мистецтво спілкування» – вook-коуч (за книгою Кіо Старк «Коли зустрічаються незнайомці»).  Авторка – журналістка, дослідниця, спікерка конференції TED.

Детальніше про цю платформу спілкування розповів запрошений гість, один із організаторів конференції TED у Варшаві Євген Вєтров. 



А ще Женя запропонував оригінальну форму знайомства, саме її використовують на конференції TED. 




Треба було всього лиш відповісти на такі запитання: Назвіть своє ім’я та як вас звати і, що б ви хотіли змінити у світі? 


Відповіді учасників внесли пожвавлення у спілкування.




Під час заходу бібліотекар презентувала  виставку-відкриття «Нон-фікшн – це легко та цікаво» та познайомила з деякими книгами:
 Р.Набєгов «Ни шагу назад», Т.Яловчак «Підкори свій Еверест», Б.Квінн «Бонжур, щастя! Як отримувати радість від життя».


Знайомлячи з книгою Кіо Старк «Коли зустрічаються незнайомці», бібліотекар піднімала для ознайомлення та обговорення такі питання: Хто такі незнайомці? Чому з незнайомими людьми емоційно легше спілкуватися? Як взаємодіяти безпечно та позитивно? Як спілкування з незнайомцями змінює наші переконання і погляд на світ? Як відбувається спілкування незнайомців в інших культурах?




Теорія спілкування з незнайомцями, ілюстрована яскравими прикладами та даними досліджень, а потім і рекомендації для "експедицій" Кіо Старк переконали молодь у необхідності, насамперед для себе, таких маленьких розмов, маленьких діалогів. 

Додало інформації для роздумів знайомство з іншими книгами за темою "Мистецтво спілкування".


Онлайн-зустріч вийшла цікавою, емоційною та пізнавальною.Про це написали учасники у чаті зустрічі.


Дякуємо Євгену Вєтрову за допомогу в проведенні заходу.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар