середу, 17 березня 2021 р.

День українського добровольця

 

14 березня у нашій країні відзначили День українського добровольця.  Саме в цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

У бібліотеці-філії №6 Херсонської ЦБС пройшла зустріч з ветеранами АТО, присвячена Дню українського добровольця «Правда про війну, що пройшла крізь серце» - авторський ракурс.

Василь Паламарчук - автор книги «Військовий непотріб», військовослужбовець 28-ої ОМБр, учасник бойових дій розповів студентам ХПТК про те, що війна - це не тільки постріли, вибухи, руйнування.
Це ще й важкий побут, непрості стосунки та різні емоції.

Хлопці та дівчата з великою цікавістю слухали атовця. А Василь Паламарчук утримував їхню увагу своїм позитивним настроєм та комунікабельністю.

Перебуваючи у зоні АТО, він і не думав про написання книги. Але щоранку для того, щоб розрядити обстановку записував на смартфон коротенькі відео своїх товаришів по службі, які і стали потім матеріалом для написання книги.

Василь Паламарчук приїхав у бібліотеку прямо з поїзда, він був учасником ІІІ Всеукраїнського форуму військових письменників, який проходив у Львові.

Тож, про книжки інших авторів міг багато чого сказати, як і про самих військових авторів.
Колеги по письменництву називають Василя Паламарчука  "херсонським сонячним хлопцем", а директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва Таня Пилипець назвала його "Талісманом форуму".

Василь прокоментував світлини із Фесбука з такими гарними відгуками.

Разом із Василем на зустріч приїхав і його товариш Валерій Галадим. 

Валерій Вікторович - ветеран АТО, учасник бойових дій, інженер групи інженерного забезпечення 28ОМБ 2015-2018 рр., справжній патріот-доброволець.





Під час заходу згадали про Романа Набєгова – херсонського хлопця, що був серед тих, хто йшов першим  у добровольчому батальоні «Миротворець» і загинув під Іловайськом.

Бібліотекарі познайомили з книгою «Хронологія мужності: 2014-2016», яка присвячена загиблим бійцям Херсонщини, котрі поклали своє життя, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.

Разом із добровольцями на схід вирушали волонтери. Серед загиблих патріотів, чиї імена занесено до книги є ім’я Валентини Крицак – великої патріотки, яка ризикуючи власним здоров’ям і життям, робила дуже багато для підтримки воїнів визвольного фронту на Донбасі.


День Добровольця – це свято доблесті і честі. Завдячуючи героїзму, мужності, любові до рідної землі цих українських патріотів вдалося зупинити Московську агресивну орду. Дякуємо всім патріотам за те, що ми маємо можливість жити тут сьогодні жити без війни.

 

Дякуємо Василю Паламарчуку та Валерію Галадиму за зустріч, за подаровану бібліотеці книгу, за слова напуття молоді, адже це їм завтра доведеться захищати свою землю.

Бажаємо нашим гостям витримки й сили займатися своєю справою попри всі виклики, здоров'я, аби не припиняти боротьбу і натхнення, щоби писати нові книги!

Немає коментарів:

Дописати коментар