пʼятницю, 12 листопада 2021 р.

Інтелектуальний нон-стоп "Міф чи реальність"

 Загальносистемний інтелектуальний non-stop «Міф чи реальність?», який присвячений Всесвітньому дню науки в ім'я миру та розвитку бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС провели у ЗОШ №30 для учнів 9-В класу.

Школярі не тільки уважно слухали бібліотекаря, а й активно включилися в обговорення питання "Яка наука першою з'явилася на світ?"


Зацікавила старшокласників і гра «Правда чи ні?». Прослухавши науковий факт, вони повинні були сказати, чи правдивий він.

Деякі факти не викликали сумнівів і дев'ятикласники легко знаходили відповідь.

Інші були спірними, думки розходилися. Але, все таки, гра завершилася успішно.

Далі говорили про наукові винаходи українців, які зробили неабиякий внесок у світову скарбницю винаходів, чим і змінили наш світ на краще. Імена цих людей відомі усьому світу. Однак про те, що народились вони на території, яку займає сучасна Україна, багато хто навіть і не здогадується.

Наприклад, мало кому відомо, що український фізик та електротехнік Іван Пулюй за 14 років до того, як Вільгельм Рентген  відкрив рентгенівське проміння сконструював трубку, яка згодом стала прообразом сучасних рентгенівських апаратів.

Перевіряючи увагу школярів, бібліотекар провела експрес-тест «Хто винахідник?», пропонуючи підібрати до експонованих винаходів прізвище автора.


Під час заходу дівчата та хлопці спробували себе у ролі науковців і дослідників. Вони намагалися за підказками результатів певних досліджень і деяких відомостей впізнати про що йшла мова. 


Підказок було п'ять, але вже після другої з'явилася правильна відповідь. Вітаємо переможця!

Відзначаючи Всесвітній день науки, ми не могли обійти увагою літературу про науку та науковців, яка є у фонді бібліотеки, і організували перегляд «Світ без науки не такий яскравий».


Ну і насамкінець, дев'ятикласники успішно пройшли онлайн-вікторину, до Всесвітнього дня науки.

Бажаємо всім нових цікавих знань!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар