пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

16 днів проти насильства

25 листопада в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" та до Міжнародного дня толерантності бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС організували та провели для студентів Херсонського політехнічного фахового коледжу Державного університету "Одеська політехніка" годину роздум «Складне поняття "толерантність"».

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Про неприпустимість психологічного, фізичного та інших видів насильства потрібно багато говорити. Бо насильству немає виправдання!

Під час заходу обговорювали такі поняття як толерантність, емпатія, нетерпимість, дискримінація. А також форми дискримінації: ксенофобія, антисемітизм, ромофобія, релігійна нетерпимість, дискримінація за гендерною ідентичністю. 

Яскравими прикладами расової дискримінації є такі всесвітньо відомі факти як рабство, знищення євреїв нацистами, депортація кримських татар радянською владою. 

Бібліотекарі звернули увагу студентів на перегляд книг «Всі ми різні, всі ми рівні», в яких саме про це йдеться. Детальніше поговорили про деякі книги.


Відео "Билет без места" спонукало до роздумів про те, чому одні люди бачать внутрішні переживання іншої людини і завжди вміють добирати такі слова, які не не ображають того, хто поряд, а підтримують його, а інші не вміють цього робити.

Вправа «Біла ворона» продемонструвала психологічний стан людини, яка за певними ознаками відрізняється від решти.

В житті часто доводиться стикатися з такими ситуаціями, і не завжди ми ставимо себе на місце того, ким знехтували, хто залишився наодинці. Треба пам'ятати про це! 


Насамкінець, студенти успішно пройшли бліц-тест «Толерантна особистість. Інтолерантна особистість»

Тепер студенти добре знають, що таке толерантність, знають ознаки толерантної поведінки, знають, що таке дискримінація і як вона проявляється. 

Бажаємо всім людям ніколи не зазнавати насилля, і просимо всіх ніколи не здійснювати насилля щодо інших.







Немає коментарів:

Дописати коментар