неділю, 21 листопада 2021 р.

День Гідності та Свободи

21 листопада, у День Гідності та Свободи згадуємо доленосні для нашої країни події та низько схиляємо голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні.

До цього дня бібліотекарі підготували патріотичний огляд літератури "Майдан на сторінках книг", і проводили його для всіх бажаючих відвідувачів.

А ви знали, що українська революція у буквальному сенсі почалася з маленького повідомлення у фейсбуці, яке стало спусковим гачком усієї наступної низки подій. Спогади Любові Галан, студентки Могилянки: «…І от прийшла мені смс-ка від мого друга. Мовляв, в Інтернеті щось таке пишуть – ніби всі збираються на Майдані. Ми вирішили, що треба піти подивитися. Там уже були журналісти, молодь. Ми дізналися, що Азаров припиняє підготовку до укладення угоди про асоціацію, і було вирішено, що треба залишатися на Майдані, а також залучити до цього більше людей…В першу ніч на Майдані ночувало приблизно 50-60 осіб…» з книги «Майдан від першої особи. 45 історій Революції гідності»  А вже 24 листопада на Майдані було більше 100000 громадян...

Про Майдан складено багато пісень, створено фільмів, написано книг, аби жодна година важливого періоду в житті України не залишилася забутою.

Зібрані для патріотичного огляду видання розраховані на різні вікові категорії читачів, вони не залишили байдужим нікого. У книгах досліджується і документується Майдан: як історична подія, набір спільних цінностей, приклад самоорганізації і як художнє явище. 

Дехто з присутніх, читаючи хроніку подій та спогади очевидців відкрито плакав... 

У гіркій жалобі схиляємо голови перед загиблими Героями Небесної Сотні, з вірою у справедливість вшановуємо їхній подвиг. 

Герої не вмирають... 




Немає коментарів:

Дописати коментар