середу, 5 липня 2023 р.

Літературні загадки Світована

 

Згадуючи бібліотечну зустріч, присвячену творчості сучасного українського письменника Мирослава Дочинця пропонуємо ще раз поговорити про  книгу "Світован. Штудії під небесним шатром".

Ця книга - повна захоплення і любові розповідь про мандри в горах із мудрецем Андрієм Вороном, якого вже встигли назвати українським Сократом. Він жив, як дихав, власним життям явив спроможність бути вільним у світі, який ловить і поневолює людину. Для сучасної, заблуканої серед штучних міражів людини світло його досвіду постає опорою для порятунку. Між рядками щирого письма живе горний дух, нурт живої природи, правда первісної оселі.

Сьогодні не всім легко знайти паперову книгу, тому ми знову рекомендуємо вам прослухати аудіокнигу М. Дочинця "Світован. Штудії під небесним шатром"

А нас ця книга надихнула на творчість. Пропонуємо розгадати літературні загадки Світована «Всяка пташка своїм носиком живе». 

Птахи - справжня окраса живої природи. Вони дивують нас розмаїттям свого оперення, цікавою поведінкою та чудовим співом. Птахів ми зустрічаємо щодня, і так звикли до них, що здається, ніби добре їх знаємо. Перевірте себе. Чи всіх птахів Світована ви знаєте?

Описи птахів взяті з книги.

Літературні загадки Світована «Всяка пташка своїм носиком живе». Пропонуємо два варіанта гри.
Бажаємо успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар