четвер, 21 березня 2019 р.

Всі на парад професій!


Обрати професію не так то й просто, адже нині у світі налічують їх більш як 50 тисяч і ця кількість швидко змінюється. Вважається, що протягом 10 років зникне близько 5 тисяч професій і з’явиться майже стільки ж нових. В Україні наразі налічують близько десяти тисяч професій.
Про це та багато іншого дізналися під час заходу десятикласники школи №28.
Інтерактивна слайд-презентація познайомила старшокласників з силою-силенною професій через такі розділи: «Професії, які зникли», «Нові професії», «Найбільш популярні та затребувані професії на ринку праці України», «ТОП-10 найбільш рідкісних професій», «Найнезвичайніші професії в світі». 
З великою увагою та інтересом слухали дівчата та хлопці інформацію про формулу правильного вибору професії, бо зовсім скоро вони зроблять крок у самостійне життя.

Найнезвичайніші професії світу такі як: тестувальник гірок, готельний "соня", дегустатор собачої їжі, укладальник сумок, слухач пармезану дивували і вражали уяву молоді. А відео про те, як у Японії працюють трамбувальники пасажирів в метро викликало веселий сміх. 
З самого початку школярів зацікавили, вирізані із картону фігурки людей різних професій, що розташувалися на столах. 
А це атрибути до хвилинки-розминки «Хто загубив інструмент?». Завдання: розкласти інструменти відповідно професії.
Трішки попотівши, з завданням справилися і хлопці, і дівчата. 
Бібліотекарі спеціально до цієї зустрічі виготовили буклет, де розмістили посилання на інтернет-ресурси профорієнтаціїної тематики.
Тепер бібліотечний буклет та видання Херсонської обласної служби зайнятості «Професійний астропрогноз» будуть зберігатися у шкільній бібліотеці.

Сподіваємося, що почута та побачена інформація допоможе старшокласникам у виборі майбутньої професії. Думай та обирай!

Немає коментарів:

Дописати коментар