четвер, 12 вересня 2019 р.

Херсон очима об‘єктива

Краєзнавчі головоломки «Херсон очима об‘єктива»
провели бібліотекарі філії №6 напередодні Дня міста для студентів-першо-курсників Херсонського політехнічного коледжу, майбутніх працівників сфери туризму.

Переглядаючи відео «Херсон, который мы не знаем», всі присутні ніби пролетіли над нашим містом, побачили добре знайомі вулиці, парки, будівлі, віртуально побували у місцях, де ніколи  насправді і не були.


Краєзнавчі головоломки, які складались з історичних та сучасних фото спонукали дівчат та хлопців до уваги та активності. Але не зажди було легко. Доводилось замислюватися, згадуючи сьогоднішні та старі назви вулиць, парків, розгадуючи загадки на світлинах, які були змінені в програмі Photoshop.

Під час заходу відбулось обговорення сучасного гербу міста: що символізує брама жовто-золотистого кольору, чому на гербі зображено два різних якоря, що означають лаврова та дубова гілка та гербів Херсона в різних історичних періодах.
Студенти з цікавістю познайомилися з представленою літературою на виставці «Історичне обличчя міста Херсона». Найбільший інтерес викликали книги «Херсон: вчера и сегодня» автор О.Скороход, «Улицы Херсона», «Старый Херсон» автор С.Сухопаров. Ці книги та багато інших про наше славне місто можна знайти у фонді бібліотеки-філії №6.
Наприкінці зустрічі бібліотекар познайомила молодь з головними заходами святкування Дня міста, які відбуватимуться 14 вересня 2019 року.

З днем народження, Херсоне! Зі святом вас, херсонці! Бажаємо, щоб всі жителі і гості нашого міста були щасливими, жили в достатку та благополуччі. Щоб місто процвітало!

Немає коментарів:

Дописати коментар