пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

Космічна ера людства



Саме під такою назвою працював у бібліотеці-філії №6 відеосалон в рамках Тижня молодіжної книги «Експансія».
Протягом дня молодь мала можливість переглянути декілька відеоблоків.
Перший з них «"Союз" виходить на орбіту» розповів про те, як почалась дорога в космос: «4 жовтня 1957 року, о 22-й годині 28 хвилин за московським часом над космодромом у приволзьких степах пролунав могутній гуркіт: ракета-носій, повільно відірвавшись від землі і стрімко набираючи швидкість, злетіла в безодню неба. Бентежні хвилини чекання, і ось радіостанція космодрому прийняла довгожданні сигнали: біп… біп… біп… Це повідомляв про успішний вихід на орбіту перший штучний супутник Землі. Це заявила про своє народження Космічна Ера».
Молоді люди ніби побували у минулому столітті, побачили як світ реагував на цю визначну подію, коли на устах людей у всіх куточках земної кулі було нове, незнайоме, незвичне слово – «супутник».
Другий блок відеофрагментів «З думкою про Землю» розкрив інформацію про першого чоловіка, який відкрив дорогу пілотованим польотам та про його послідовників. А таких побувало у космосі – 552, і це всього лиш за півстоліття.

Дівчата та хлопці зрозуміли, що політ за межі земної атмосфери не просто величезне досягнення для людства. Це серйозне випробування для організму людини і подвиг для кожного космонавта.
Люди – відважні істоти і продовжують досліджувати світ навколо себе. Ми вже побували на Місяці, обов'язково долетимо до інших планет і рушимо далі. Про «Космічні події сьогодення» дізналися юні користувачі бібліотеки під час третього відеоблоку. Це і нові відкриття, і нові розробки. Але найбільше вразила  проблема засмічення навколоземного космічного простору «космічним сміттям», що має міжнародний, глобальний характер. 


Що робити? Молоді люди задумались над цією проблемою. Можливо серед них є той, хто придумає, як і що робити з усіма цими уламками.

Немає коментарів:

Дописати коментар