вівторок, 23 квітня 2019 р.

#Космоснаш


В останній день Тижня молодіжної книги «Експансія» бібліотекарі філії №6 вирішили присвятити темі «Космос і Україна».
Тож, запропонували старшокласникам школи №28 переглянути і послухати репортаж-факт «#Космоснаш: про українців у позапланетному просторі».
Школярі навіть не здогадувалися, що чимало науковців, які значною мірою вплинули на розвиток вивчення космосу, мають українське коріння. Адже саме ідеї і дослідження К. Ціолковського, М. Кибальчича, С. Корольова,
Ю. Кондратюка зіграли величезну роль у подальшому розвитку космонавтики.

А ось про першого і єдиного космонавта незалежної України Леоніда Каденюка дехто із учнів знав. Це завдяки йому у відкритому космосі був український прапор, а на космічному кораблі звучав гімн України.



З великою увагою дівчата та хлопці знайомилися з інформацією про Павла Поповича – першого українця, який побував у космосі ще до набуття Україною незалежності, Валентина Бондаренко – учасника першого загону космонавтів, відібраних для перших польотів у космос, який трагічно загинув під час підготовки до польоту та про астронавтів українського походження, які підкорили космос у складі експедицій від США і Канади.

Відеофрагмент про проект MarsOne, який має на меті заснування людської колонії на Марсі визвав суперечку на тему «Чи можливе життя на Марсі?». А тому, дуже доречними виявились цікаві факти про Марс.

Дізналися школярі і про українське державне підприємство КБ "Південне", яке займається розробкою ракетних комплексів та ракетно-космічних систем. Україна справді може похвалитися своїми ракетами-носіями, які доставляють супутники на орбіту.

Отже, можемо твердо заявити: Космоснаш!
Дійсно, у сфері підкорення космосу Україною можна пишатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар