четвер, 14 травня 2020 р.

Абетка здоров’я сім’ї Огляд інтернет-ресурсів

Міжнародний день сім’ї, що відзначається щорічно 15 травня, проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.
Це свято підвищує статус сім’ї та сприяє кращому розумінню її потреб. Міцна  родина, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу, а дружна сім’я є головною складовою частиною життя та успішності кожної людини.
Що робить сім'ю міцною, а сімейний човен незламним? Що робить сімю здоровою?


До вашої уваги огляд інтернет-ресурсів «Абетка здоровя сімї».

Розділ 1. Секрети щасливого сімейного життя.
Тут ви прочитаєте про взаємовідносини у сім’ї як традиційні так і про такі, що засновані на сучасних реаліях. Використайте ці секрети, щоб на довгі роки зберегти щасливий шлюб.







Розділ 2. Психологія успішного шлюбу.
Шлюб – це танець. Прекрасний танець, де ми вчимося шукати власні музику і ритм. Один ступає два кроки вперед, і інший так само. Наступив на ногу? Танцюємо далі. Цього треба вчитись, а не одружились – і все.
У щасливих стосунках партнери пробуджують одне в одному найкраще, допомагають розвиватися. Це доведено наукою! Але, з'ясовується, що багатьом такому ставленню до партнера потрібно вчитися.
Саме про це дізнайтесь у психологів. 

Психологи з'ясували, як зробити шлюб щасливим.

Психологи: щасливих сімей дуже мало.Психотерапевт Михайло Литвак розкрив секрет, де шукати чоловіка і, чому під нього не можна підлаштовуватися. 

5 правил міцного шлюбу. Психолог відкрила секрети, як зміцнити сімейні стосунки. 

4 поради психологів для здорового шлюбу.

Щоденні процедури для щасливих стосунків. Психолог Олена Любченко розповіла, як зберігати щасливі стосунки.



Розділ 3. Професія – батьки.
Бути батьками – це прекрасний досвід для будь-якої сімейної пари, але в той же час це й нелегка праця. У житті бувають моменти, коли здається, ніби батьківська місія провалилась. Саме перемоги та поразки на цих теренах збагачують батьків досвідом виховання.
Бути батьками – завдання складне, і далеко не всі з ним добре справляються. Як же досягти гармонії у взаєминах зі своїми дітьми? Дізнавайтесь тут:




 Протистояння: батьки – діти. Спеціаліст радить, як знайти спільну мову.




Розділ 4. Сімейний кіносеанс.
Перегляд добротного і глибокого фільму на кшталт походу до психолога. Тому іноді дуже корисно подивитися з боку на те, з якими проблемами стикаються сімейні пари, зробити висновки і не наламати дров.
Приємного і корисного перегляду!
Посемейным обстоятельствам (комедия, реж. Алексей Коренев, 1977 г.)

Дивлячись фільм молодь стає на бік молодих. А люди середнього та старшого віку підтримують свекруху. Чудовий фільм, який можна переглядати багато разів, і кожного разу відкривати нові моменти.


Любовь и голуби (комедия, реж. Владимир Меньшов, 1984 г.)
Кожен з нас знає історію Василя, який виїхав на курорт, піддався чарам фатальної жінки Раїси Захарівни, але не витримав і двох тижнів міського життя, повернувся в сім'ю, де його чекали любов і голуби. Ну і скандал, зрозуміло, по-нашому, з розмахом. 

Суета сует (комедия, реж. Алла Сурикова, 1979 г.)
Від Марини Петрівни після дев'ятнадцяти років спільного життя йде чоловік Борис Іванович. Кинута дружина відмовляє йому в розлученні. Вона не вірить у серйозність його нової любові. Їх вісімнадцятирічна дочка Наташа підтримує матір. Волею випадку, Наташа знайомиться з молодим чоловіком - таксистом Васею, і їде з ним у Новгород в гості до його батьків. Стривожені Марина Петрівна і Борис Іванович відправляються за нею слідом. Занепокоєння за долю дочки, усвідомлення спільної відповідальності за її майбутнє знову з'єднує подружжя. 

История о нас   (Брюс Уиллис, Мишель Пфайффер, США 1999г.)
Зберегти любов після 15 років шлюбу - складне завдання. Накопичуються образи і недомовки, пристрасть розпорошується в повсякденності. Бену і Кіті погано один з одним, але і життя нарізно теж не цукор. Дотепний, зворушливий і розумний фільм про те, як полюбити знову.

Семьянин   (реж. Бретт Рэтнер, США, 2000 г.)
Бувають такі картини, починаючи дивитися які очікуєш типову американську комедійну мелодраму, а отримуєш "постріл" в голову. Цей фільм майстерно розкриває тему сімейних цінностей і реального життєвого щастя, що гідно оплесків і глядацького "спасибі".

Не могу сказать «прощай» (радянський повнометражний мелодраматичний художній фільм реж. Борис Дуров,  1982 р.)
Закохавшись у красеня Сергія, Ліда стерпіла його одруження на іншій. А коли з Сергієм сталося нещастя, яке прикувало його до ліжка, і від нього пішла дружина, Ліда прийшла до нього і залишилася з Сергієм назавжди.
Самовіддана любов, віра в одужання, вірність і безмежне терпіння творять чудеса.

Семья напрокат (комедія, мелодрама реж. Теда Котчеффа, США, Канада, 1997 р.)
Кетлін та її семирічна дочка Зої мріють про власний будинок. Напередодні Різдва вони випадково знайомляться із Семом, заможнім і симпатичним чоловіком. У Сема велика проблемана межі провалу угода з мексиканськи бізнесменом Ксав'єром Дель Кампо, який не довіряє холостякам. А Сем - холостяк. І він пропонує Кетлін і Зої хорошу винагороду, за те що вони кілька днів будуть його сім'єю. Все б пройшло як треба, але Зої вирішила, що Ксав'єр - її ангел-охоронець, який поверне її батька. Ангел насправді Ксав'єр чи ні, це ще питання, а ось Сем і Кетлін покохали одне одного..

Тільки від нас самих залежить, як використати можливості, що надає нам життя.
Залиште вже роботу роботі. А вдомазаймайтеся родиною. Адже Вас чекають цілий день, від Вас хочуть не флюїдів офісного стресу, а турботи. Як чоловіка, дружини, тата, мами. Подаруйте свою увагу найближчим людям. І, що дуже важливоробіть це щодня.
І тоді, Ваша сім’я буде здоровою!

Немає коментарів:

Дописати коментар