четвер, 17 березня 2016 р.

Першобудівничий Херсона: пам’ятна дата

    Історія Херсона, ніби магніт, що крізь століття притягує до себе загадковістю і глибиною часового виміру… Іноді дуже хочеться зазирнути у далекі епохи, відчути її духовні пласти, особистостей, які залишили по собі не лише визначні здобутки, а й стали певними символами величних і пам’ятних віків.

 Однією з таких постатей був І.А.Ганнібал, якому належить почесна місія 1-го будівничого Херсона. Його ювілею – 280-річчю з часу народження був присвячений загальносистемний День краєзнавця, який пройшов 17 лютого у бібліотеці-філії №6. 
 Слайд-презентація та віртуальна виставка «Сторінками історії. Будівництво Херсона – як це було?» (розроблені інформаційно-бібліографічним відділом  Херсонської ЦБ) привернули увагу  відвідувачів нашої бібліотеки до особливостей заснування Херсона та відомих діячів минулого, зокрема, Івана Абрамовича Ганнібала.                              
    Для учнів знз №28 було проведено віртуально-історичну подорож «Перший будівничий Херсона – Іван Абрамович Ганнібал». 10-класники дізналися про обставини заснування нашого міста, уважно сприймали інформацію з відеосупроводом, побачили фрагменти з історичного кінофільму, та ін.


                                           



   Також протягом Дня відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з рекомендаційним списком літератури, краєзнавчими виданнями, відеоматеріалами. 


  Крім віртуальної виставки, виставка-ретро «Херсонські мотиви: Погляд крізь час» в читальному залі теж допомагала розкрити історичну атмосферу, яка стала фоном для сприйняття важливої теми.

Немає коментарів:

Дописати коментар