пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Соборна Україна

   

    Незабаром – День соборності України – важливе нагадування нам про необхідність утвердження і збереження єдності нашої держави.





Подія, яка відбулася 22 січня 1919 р., здійснила споконвічне прагнення українського народу, і мала потужний духовний заряд для майбутнього здобуття незалежності, відновлення цілісної державності українських земель.



Доленосні рішення державних діячів, які прийняли Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, стали дороговказом для нащадків.
    


Ідея соборності, єдності територій країни знову постала в гостроті сьогодення, і сповнюється важливим змістом для нас усіх.




Тож для учнів школи № 28 була проведена історична година «Важлива віха в історії України», що висвітлила значущі обставини об’єднання народу Наддніпрянської і Західної частин України.
   
  
  Вдало розкрити історично-соціальні та державотворчі передумови  проголошення соборності допомогли також відеоматеріали, поетичні виступи, перегляд літератури.
 
Інтерактивні прийоми, використані під час заходу, налаштували школярів на продуктивне ігрове спілкування. Так, кожна правильна відповідь була внеском у символічне об’єднання України, що позначалося прапорцями по контуру карти.

Віриться, що юнацтво матиме добрі патріотичні орієнтири.

Немає коментарів:

Дописати коментар