пʼятницю, 16 червня 2017 р.

«Ця екзотична Японія…»


   Ексклюзив-тур до загадкової Японії здійснили учасниці жіночого клубу «Вогник» під час бібліотечного заходу, що пройшов у рамках Року Японії в Україні.

     Віртуальна присутність японського світу відкрила для читацької аудиторії особливості однієї з найдавніших цивілізацій, яка стала потужним центром сучасних технологій, високорозвиненої культури і вишуканих традицій.

        







   
 
   Чайна церемонія, бонсай, Сад каменів, ікебана… Філософія та естетика японського світогляду, заглиблення в сутність буття – визначальні риси національної самобутності допомагають осягнути дивовижні явища цієї східної-азійської країни.

                         







   
 
   Здивування й захоплення у присутніх викликали також зразки літератури та мистецтва Японії, зокрема, перегляд літератури «Японські мотиви» (оформлений за участю клубівців) став окрасою інтер’єру та ефективною рекламою читання.



                           









   Незвичайнимиі цікавими були «точки дотику» японсько-українського «перетину»: прадавні корені походження, повага до звичаїв і традицій, любов до природи (сакури-вишні), співучість та ін.

                     










   Красивим завершенням знайомства з Японією стали паперові журавлики-орігамі, які учасники майстер-класу виготовили з побажаннями щастя. 


                           

Немає коментарів:

Дописати коментар