середу, 24 січня 2018 р.

«Народе мій, до тебе я ще верну…»


З нагоди вшанування 80-річчя від дня народження визначного українського поета-шістдесятника для старшокласників зош № 28 працівниками бібліотеки №6 було проведено ЗС бібліографічний огляд літератури «Трагічний і вічний Василь Стус».


   Ім’я Василя Стуса стало символом незламності українського духу та утвердження національної і людської гідності, сили й твердості патріотичних переконань, що випробовувалися в жорстоких обставинах тоталітарної влади, свавільного приниження, знищення особистості.

  Талановитий поет-дисидент, правозахисник, безкомпромісний борець опору радянській репресивній системі протиставив свій характер і силу волі за весь український народ, відчуваючи відповідальність перед своєю совістю і співвітчизниками.

                             
 
  Таким залишився В.Стус у документальних свідченнях, спогадах, творах, з якими ознайомилася юнацька аудиторія безпосередньо та віртуально, під час слайд-презентації. Поезії в авторському виконанні (аудіозаписи) й художньому читанні учасників підкреслювали своєрідність громадянської позиції і світобачення митця, доповнюючи його психологічний портрет.

Немає коментарів:

Дописати коментар