вівторок, 24 вересня 2019 р.

Фантастичні хроніки



Дивовижні відкриття, картини майбутнього, надможливості людини… Фантастика!  Чи в пошані цей жанр сьогодні?

Бібліотекарі філії №6 знайшли  чимало прихильників фентезійних творів серед сучасних школярів і запропонували їм взяти участь у інтелектуальній грі «Фантастичні хроніки».
Гра за творами фантастичного характеру  захопила учнів 10-Г класу ЗОШ №30 своїм змістом.



Серед присутніх зразу виявилась група найактивніших. Саме ці дівчата та хлопці мали можливість продемонструвати однокласникам і вчителю свою начитаність і позмагатися за перемогу.

Вони легко справились із завданням про перший в українській літературі твір (поему), написаний народною мовою, в якому згадуються українські імена, персонажі фольклору, детально описані народні страви та напої, вірування та обряди.

Швидко і правильно підібрали авторам їхні твори.

                                                       

Блискавично визначили, який предмет знаходиться у чорній коробці за такою підказкою: «Деякі слід спробувати, інші варто проковтнути. І лише вибрані слід розжувати та переварити» (Френсіс Бекон)

                                                                
У фантастичних світах все настільки незвичне та несхоже на реальність, що буває навіть складно перелаштувати свій розум. Відеофрагменти фільмів, створених за книгами просто зачарували молодь.
У півфінал вийшло четверо учасників. А під час гри «Хто я?» журі визначило найкращих знавців фантастики. 


Науково-фантастичні твори є не тільки цікавими, а й корисними для формування інтелекту людини. Це і довели переможці Gameplay «Фантастичні хроніки».


Немає коментарів:

Дописати коментар