вівторок, 18 лютого 2020 р.

Soft Skills

На психологічний тренінг «Soft Skills для успішності в житті та кар’єрі» запросили бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС молодь мікрорайону.
 Учасники молодіжної бібліо-студії «Для сучасних та успішних» дізналися про те, що Soft Skills – це збірний термін, який посилається на безліч варіантів поведінки, що допомагають людям в роботі, зокрема командній, а також успішно соціалізуватися.
Доцент ХДУ Загороднюк Наталя познайомила з навиками Soft Skills. Традиційно в психології їх відносять до числа соціальних навичок: вміння переконувати, знаходити підхід до людей, міжособистісне спілкування, ведення переговорних процесів, робота в команді, особистісний розвиток, управління часом, ерудованість, креативність, адаптивність, здатність бути дипломатичним і тактовним. 
Завдячуючи літературі за темою, дівчата та хлопці тепер добре знають значення термінів: соціалізація, комунікація, колаборація, креативність, конгнітивна гнучкість, критичне мислення тощо

Бібліотекарі підготували декілька вправ на розвиток конгнітивної гнучкості.
Тест Струпа тренує концентрацію і перемикання уваги. 



Вправу з допомогою Таблиці Шульте розвиває швидкість прийняття і обробки інформації та периферійний зір.


Вправа «Знаки пальцями» Тренує увагу і вміння швидко перемикатися з одного завдання на інше.

Підсумовуючи, визначили, що більша половина навичок Soft Skills стосуються вміння спілкуватися з людьми, домовлятися і розуміти їх. Ще сюди входить не мала частина навичок пов'язаних зі здібностями мозку: умінням швидко міркувати, бачити суть, знаходити рішення проблем, генерувати нові проекти та ідеї.
Книги з перегляду майже всі розібрали.
До нових зустрічей у молодіжній бібліо-студії "Для сучасних та успішних"!

1 коментар: