четвер, 5 березня 2020 р.

Факти в цифрах: про Кобзаря – митця і книгу

До 180-річчя з часу виходу у світ «Кобзаря» Тараса Шевченка та до дня народження великого українця бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС провели загальносистемний день бібліографії «Світ «КОБЗАРІВ» Т.Г.Шевченка» для учнів 11 класу школи №28.
Згадавши життєвий та творчий шлях поета, записавши  факти у цифрах на дошці, школярі з великою цікавістю познайомились із факсимільним виданням першого «Кобзаря», який зберігається у фондах Центральної бібліотеки імені Лесі Українки.

Ця унікальна книга спонукала до читання. Так старшокласники дізналися, що перше видання «Кобзаря» надруковано ярижкою. А це – жартівливо-зневажлива назва російської абетки, застосованої до української мови, включно з літерами ы (названої єри, звідки й саме слово ярижка) і ѣ (ять).

У першу збірку митця ввійшло всього вісім творів. А які саме дівчата та хлопці дізнавались під час загадкового читання «Чи знаєш ти поезію Шевченка?», вгадуючи закриті слова.

До ювілею «Кобзаря» бібліотекарі інформаційно-бібліографічного відділу Центральної бібліотеки імені Лесі Українки створили інтерактивний онлайн-плакат «Великому Кобзареві присвячується».

Кожен бажаючий можете зайти на цей ресурс через програму для читання QR-коду, яку можна завантажити у Play маркеті смартфону.

Насамкінець заходу перевірили, як учні засвоїли отриману інформацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар