неділю, 25 квітня 2021 р.

Детектор медіа: як читати критично

25 квітня на платформі Google Meet відбулося засідання молодіжної бібліо-студії "Для сучасних та успішних!" на тему "Детектор медіа: як читати критично".


Але так як ми опублікували рекламу заходу на сторінці у Фейсбуці то серед бажаючих приєднатися були колеги-бібліотекарі та інші користувачі бібліотеки.


Спочатку бібліотекарка проаналізувала результати бібліотечного опитування "Гайда читати критично"

Можете познайомитися з деякими відповідями.

Серед опитаних 53,5 % реальні користувачі філії №6 та 46,5 % - віртуальні (читають блог, публікації бібліотеки у соц. мережах, беруть участь в онлайн-заходах)

На фото побачите, як розподілилися відповіді на запитання "Основне джерело інформації для тебе це..."


Чи вважають респонденти за необхідне перевіряти отриману інформацію?






Запрошений гість директор агенції Sasquatch Digital Роман Геращенко прокоментував деякі відповіді опитуваних, р також розказав про те, як розпізнавати фейкові новини, як їх сприймати та, як реагувати на них.

Спікер навів приклад неправдивої інформації про озеро на Леваді, яке повторює контур території України з Кримом та Донецьком. І що найцікавіше: він сам створив цей фейк і цю інформацію 1000 раз поширили.

Корисними для присутніх були поради про публікації у соціальних мережах: як правильно поширювати дописи, чи потрібно їх поширювати на сторінці і отримувати 1-2 лайки, а чи зберегти для себе.


Підготовлений Романом інтерактив активізував аудиторію. Не так то легко впізнати фейкові новини! 

Бібліотекарі та користувачі філії №6 Херсонської ЦБС дуже вдячні Роману Геращенко за корисну інформацію та чудове спілкування.








Немає коментарів:

Дописати коментар