четвер, 23 вересня 2021 р.

Якщо важко на душі, - прочитай щось від Ракші

Талановита людина, талановита в усьому… І в цьому ще раз переконалися користувачі та бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС під час творчої зустрічі з поетом та музикантом Олександром Ракшою «А в серці слово й пісня обнялися…». 


Сьогодні Олександр Олексійович Ракша – директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Така відповідальна посада. А втім, в нього стільки професій за спиною, стільки чеснот, стільки захоплень та талантів! 

Людина з великої літери, з добрим гарячим серцем, надійний товариш, мудрий порадник, вчитель, директор школи, завідуючий відділом культури, магістр державного управління. 

Скільки ж граней душі в Олександра Ракші? Дізнавалися про це у головного героя через кубики-підказки, кожна грань яких вказувала на чергову сходинку життя. А воно, - життя не жалувало нашого гостя, підкидало йому все нові і нові виклики.



Але ніколи він, на якій би високій посаді не працював, не сходив зі стежини людяності, справедливості, порядності, завжди був і є доброзичливим та доступним у спілкуванні, завжди дотримується свого девізу: ДЛЯ ЛЮДЕЙ І ДО ЛЮДЕЙ – ПО-ЛЮДСЬКИ. 

Олександр Олексійович чудово поєднав у собі риси керівника і творчої особистості: він пише вірші і музику, під власний акомпанемент виконує їх. І все, що виходить з-під його пера, освітлене сяйвом щирості думок і почуттів, променями любові до життя, любові до людей та рідного краю.





Пісня "Шкільний вальс" у виконанні автора Орександра Ракші.

Ще одна пісня від автора. "Снегопадом"

Скрізь, де б не працював, Олександр Ракша залишав добро і світло. Й досі всі його пам’ятають, люблять і поважають. Це підтверджують відеопривітання, які зібрали бібліотекарі для Олександра Олексійовича від його колег Преображенської та Скадовської шкіл, а також від мешканців цих сіл та друзів.

А ось частушки від бібліотекарів для чудової і талановитої людини. Даруйте за похибки, це чистий експромт.



Олександр Ракша пише вірші, посвяти, привітання щиро і від душі. Пише для дружини, рідних, друзів, знайомих. Збірок поезій Олександра Ракші у фонді бібліотеки немає. 

Але бібліотекарі організували тимчасову виставку "Якщо тяжко на душі, - прочитай щось від Ракші".


 І люди читають. Кажуть, що допомагає))



А як цікаво слухати поезії Олександра Олексійовича! Він не тільки талановито пише вірші, а ще й дуже артистично читає їх. Послухайте! "Пахне акація цвітом"


"Зустріч з юністю"


Щиро дякуємо Олександру Олексійовичу Ракші за дружбу, за підтримку, за створення особливого емоційного настрою під час бібліотечних заходів.

Бажаємо йому міцного здоров’я, сили, творчих успіхів, людського тепла, душевного спокою, родинного благополуччя й затишку, довгих років радісного та щасливого життя!







Немає коментарів:

Дописати коментар