четвер, 7 грудня 2017 р.

«У мене проліски квітнуть в душі…»

   М. Г. Куліш – одна із найяскравіших постатей української драматургії, чий потужний талант і трагічна доля освітили пронизливим спалахом національно-культурні обрії вітчизняної літератури, залишивши для сучасників мистецьке послання в майбутнє.



З нагоди 125-річчя від дня народження визначного драматурга, нашого земляка, М. Куліша, бібліотекарі філії №6 провели для студентів ХПТК День краєзнавця, що висвітлив різні грані його особистості, показав актуальність художніх ідей та творів.



Захід-презентація «Творчість М. Куліша у контексті сьогодення» дуже зацікавив аудиторію, адже багатьом були знайомі рідні місця і пам’ятні об’єкти, пов’язані з перебуванням Миколи Гуровича у відомих куточках краю.

Відеофрагменти вистав «Мина Мазайло» та «Його доля» (Херсонський академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша) продемонстрували новаторську непересічність та гостроту драматургічного діапазону митця, до вшанування пам’яті якого долучаються не тільки діячі театру та інших установ культури, а й широка громадськість.



Немає коментарів:

Дописати коментар