середу, 21 листопада 2018 р.

Духом завжди була вільною, залишиласьУкраїною…

 Україна, скільки пам’ятаємо з історії, постійно боролася за свою свободу, бо духом завжди була вільною. Патріотичний захід у День Гідності та Свободи «Духом  завжди була вільною, залишилась Україною…» провели бібліотекарі філії №6 для учнів 9-А класу Херсонської школи №28.

Школярі дізналися про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, познайомилися з героїчними сторінками історії нашої країни, які стали основою для запровадження відзначання цього пам’ятного дня.

                    






Правдива інформація, документальні фото та відео заставили кожного присутнього ще раз пережити події Революції Гідності, згадати тих, кого сьогодні справедливо і трагічно називають Небесною сотнею.

      






Хвилиною мовчання вшанували патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.
Під час патріотичної вікторини учні продемонстрували не тільки свої знання по історії України, а й увагу на уроці.

                           






Про Майдан написано чимало книг. Хлопців і дівчат зацікавила література, представлена для перегляду «Україна. Майдан. Патріоти». Були зачитані фрагменти з книги Марка Рудневича «Я з Небесної сотні». Продовжуючи думку головного героя цієї книги: «…Ні в якій Франції я жити не хочу, хочу жити тут, в Україні… Хочу, щоб моя земля не була покинута і нещасна. Хочу, щоб моя країна стала квітучою європейською державою. Хочу в ній жити і працювати, ні перед ким не принижуватися і не бути бидлом…», дев’ятикласники висловилися щодо особистого вибору.

Відкритий мікрофон «Бути гідними – вибір кожного" розкрив учнів як справжніх патріотів. Молодь Херсону хоче бачити Україну мирною країною, вільною, багатою, квітучою і пишатися тим, що мають.

Героям Майдану і воїнам-захисникам України, які загинули за світле майбутнє України присвячено сьогоднішній захід «Духом завжди була вільною, залишилась Україною…»




Немає коментарів:

Дописати коментар