середу, 7 листопада 2018 р.

«Мовою тримаємо Україну. Франкова династія»


Саме під такою назвою напередодні Дня української писемності та мови бібліотекарі філії №6 провели для десятикласників ЗОШ №28 День інформації.


Чому Франко? Бо Іван Якович був насправді видатним письменником і йому належить визначне місце в історії формування єдиної української літературної мови. Його слово однаково вражаюче звучало і в прозі, і в поезії, і в драматургії. Творчість Франка піднесла українську літературу на вищий щабель і забезпечила їй заслужену славу.

Слухаючи розповідь бібліотекаря, затамовуючи подих під час демонстрації відео фрагментів «Франкова династія», дівчата та хлопці дізналися, що діти, онуки, правнуки Івана Франка також були унікальними людьми та мали досить високі досягнення. Серед них і засновники української авіації, і вчені, і  письменники, і перекладачі, громадські діячі, і знані спортсмени.

Під час заходу присутні мали змогу переглянути літературу, підібрану за темою «Я син народу, що вгору йде…», ознайомитися з рекомендаційним списком «Доля нащадків Івана Франка», пам’яткою читачеві «Хто ми є і яка наша дорога: Франкова династія».

Найзворушливішою  була поетична хвилинка «Чого являєшся мені у сні?». Приємною несподіванкою для бібліотекарів стало те, що учні 10 класу добре знають вірш Івана Франка, який покладено на музику.

Сам захід, нова інформація, факти з життя Івана Франка та його нащадків, книги, представлені для перегляду дали змогу старшокласникам поглянути на історію свого народу іншими очима, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.



Немає коментарів:

Дописати коментар