вівторок, 11 грудня 2018 р.

Новорічний сюрприз

У бібліотеці-філії №6 в рамках творчого проекту «Бібліотворчість: захоплюйся і твори!» пройшов майстер-клас «Новорічний сюрприз».
Самим сюрпризом став вид рукоділля, який сьогодні набув неабиякої популярності. Це фелтінг – валяння з вовни.

Поки учасники майстер-класу слухали про історію валяння, його види, знайомилися з інструментами та необхідними матеріалами, для їхніх діток також знайшлося цікаве заняття.


Бібліотекарі запропонували виготовити в техніці сухого валяння новорічну іграшку – Свинку. Бо саме вона, як би її не називали: хрюша, порося, паця, льоха, – є символом 2019 року.

Для цієї творчої роботи потрібні наступні матеріали та пристосування: пінопластовий шар – основа, вовна для валяння різнокольорова (рожева, коричнева, червона, біла), губка поролонова,  голки для валяння.

Прослухавши інструктаж з техніки безпеки, приступили до роботи.

       






З натуральною вовною дуже приємно працювати. Вона тепла, жива, (адже її отримують, підстригаючи овець), м'яка, різнобарвна. Така шерсть наповнена любов'ю й позитивом.

                                          






                                       







А свинки, підкорюючись рукотворному диву і старанню майстринь, вийшли дуже-дуже симпатичні, і кожна зі своїм характером.



                                 







Під час майстер-класу любительки хендмейду не тільки оволоділи азами фелтінгу, а й захопились цією дивовижною технікою і вже шукають у  бібліотечних журналах «Ручные чудеса» та «HandMADE» що б зваляти наступне.

Творчого натхнення вам і гарних новорічних свят!


Немає коментарів:

Дописати коментар