вівторок, 22 січня 2019 р.

І обнялися береги одного вічного народу

 22  січня  1919  року було  велике  свято.  На  майдані  святої  Софії  було  проголошено  Злуку  всіх  українських  земель  в  одну  спільну  Соборну  українську  державу. Тож,  сьогодні ми відзначаємо 100-річчя  підписання  Акту  возз’єднання УНР  і  ЗУНР.
Користувачі бібліотеки-філії №6 протягом дня знайомились з інформацією столітнього іст-факту «І обнялися береги одного вічного народу», яку підготували бібліотекарі у формі слай-презентації з переглядом відео-фрагментів.

                                                       

Бібліотекарі також пропонують користувачам переглянути підібрану за темою літературу, щоб більше дізнатися про цю визначну подію, про її передумови, хід, наслідки та про активістів-українців того часу.
Нам з вами зараз здається, що Україна завжди була об’єднана і завжди так виглядала на карті. І дуже б мало ми знали про цей історичний факт, якби не указ  президента України Леоніда Кучми від 25 січня  1999 р. про узаконення щорічного відзначання Дня Соборності в Україні.

                            

Відтоді у цей день майорить синьо-жовтими барвами наша країна, влаштовуються акції на знак єднання, проходять просвітницькі заходи у закладах культури та освіти.



Немає коментарів:

Дописати коментар