середу, 30 січня 2019 р.

Мрія дає крила!

 Інформ-тайм «Українець на космічній орбіті», який пройшов у бібліотеці-філії №6 був присвячений першому космонавту України, Герою України Леоніду Каденюку.
Присутні дізналися про звичайного хлопчика, який ще з дитинства знав, що буде космонавтом. На це його надихали образ Маресьєва із фiльму "Повiсть про справжню людину" та геройський приклад Юрія Гагаріна.

Хлопець наполегливо йшов до своєї мрії: займався спортом та гарно вчився. А щоб вступити до льотного училища дописав собі один рік, бо приймали з сімнадцяти.
Слайд-презентація  познайомила з важливими етапами життя космонавта, льотчика-випробувача 1-го класу, генерал-майора авіації, Президента Аерокосмічного товариства України, радника Прем'єр-міністра України та Голови Державного космічного агентства України.
Леонід Каденюк був першим, хто полетів у космос з українським прапором і виконав завдання українського уряду. У 1997 році вперше український гімн пролунав у відкритому космосі.
Він повторював не раз: «Якщо свою мрію зміг утілити хлопчик із буковинського села, – так само може будь-хто. Мрія дає змогу людині долати труднощі, спрямовує, дисциплінує, допомагає досягти своїх цілей».

Немає коментарів:

Дописати коментар