пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Батьки і діти: одвічне коло

Прес-advice
Бути ідеальними батьками для своєї дитини неможливо. Навіть більше – шкідливо. Тоді діти ніколи не стануть самостійними. Нам необхідно бути ХОРОШИМИ батьками – тоді наші діти виростуть щасливими, самодостатніми і гармонійними особистостями. То як же бути для свого чада хорошою мамою чи хорошим татом? Що для цього потрібно? 
До Міжнародного дня сім’ї бібліотекарі підготували прес-advice «Батьки і діти: одвічне коло», тобто – поради з преси, з якими користувачі можуть в умовах карантину познайомитися онлайн.

Інформація з журналів «Жінка» та «Ліза», які є у фонді бібліотеки.

Про безумовну любов до дітей

Любити дитину безумовно – означає любити її незалежно від здібностей, зовнішності, недоліків, вчинків. Це не означає, що нам завжди повинна подобатись поведінка дитини. Безумовна любов означає, що ми любимо нашого малюка навіть тоді, коли його поведінка нас дратує і злить.

Нам потрібно підлітка зрозуміти!

Підлітковий вік, як правило, характеризується впертістю, свавіллям, постійним прагненням до самостійності, егоцентризмом. Це все через те, що підліток уперше відчуває себе особистістю. У цей час бурхливо розвиваються самоаналіз і критичне оцінювання інших людей, зокрема батьків. 


Шановні дорослі. Настав час придивитися до себе, до власної поведінки. У сімейних стосунках неприпустимі крики, образи та погрози. Намагайтеся завжди сприймати свою дитину як складну особистість і зрозумійте: вашим підліткам потрібна не тільки ваша любов. «Я – дорослий, відповідно, я – завжди маю рацію!» – ось як традиційно ви ставите питання. А слід думати навпаки: «Я – дорослий, тому розумію тебе і твої проблеми і готовий допомогти тобі в тому, що тебе непокоїть».

   







Талановиті та невгамовні

Для всіх мам і тат їхні діти апріорі талановиті. Для декого – геніальні. Завдання дорослого – дати те поле можливостей, на якому все благодатне зерно дасть свої паростки. 
Активна присутність батьків в житті малюка допоможе зрозуміти, які задатки у нього виражені краще, а дружня атмосфера дасть можливість почути дітей і бути почутими ними.

Немає коментарів:

Дописати коментар