вівторок, 1 вересня 2020 р.

Княгиня Ольга. Хитра, свята, мудра

 Загальносистемний історичний кейс «Княгиня Ольга. Хитра, свята, мудра», що був присвячений 1075-ій річниці з початку правління цієї видатної правительки зібрав у бібліотеці учасниць жіночого клубу "Вогник". 



Клубівці дізналися, хто вона, ця мудра державна діячка, яка змогла потіснити владолюбних мужів, підступних варягів і сісти на древньому київському престолі.
Затамувавши подих, переглядали жінки відео фрагменти про княгиню Ольгу, дізнавалися факти про неї з літопису "Повість минулих літ", складеного на початку XII століття Нестором та іншими літописцями, слухали поезію Олександра Олеся «Княгиня Ольга».


Історичний кейс зібрав інтерактивні завдання. 
Виконуючи завдання «Імена в історії», присутні перевіряли чи пам’ятають, під якими іменами князі увійшли в історію.




Викликала зацікавлення вікторина "Славетна когорта українського жіноцтва"


Підбиваючи підсумок заходу клубівцям було запропоновано відтворити хронологію тих подій, про які сьогодні говорили. Отже, ще одне інтерактивне завдання «Княгиня Ольга. Дати – події»
Наостанок,  узагальнюючи усе почуте присутні відповіли на питання: якою для них постала велика княгиня Ольга? Хитрою, святою чи мудрою?


Захід закінчився, а жінки ще довго переглядали книги, де є інформація про княгиню Ольгу. Скільки цікавого і ще невідомого зберігається у них!


Немає коментарів:

Дописати коментар