пʼятницю, 5 березня 2021 р.

Мольфарка українського слова – Дара Корній

Саме під такою назвою – "Мольфарка українського слова – Дара Корній"  у Всесвітній день письменника бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС провели інтерактивний огляд літератури  для учасниць жіночого клубу «Вогник».

Жінки з непідробним інтересом дізнавалися, хто ж вона така – мольфарка українського слова, золота письменниця України, королева українського фентезі, як вона – Мирослава Замойська (псевдонім – Дара Корній) увірвалась до сучасної української літератури з романом «Гонихмарник», який посів третє місце на «Коронації слова – 2010» та про досить цікаву історію написання цього роману.

Присутніх зацікавила інформація про те, що  Дара Корній, перш ніж писати книги, збирала фольклорний матеріал в різних наукових джерелах, зі слів людей похилого віку та навіть карпатських мольфарів.

А потяг до міфології українців виник у письменниці ще в дитинстві, коли бабуся й дідусь розповідали їй різноманітні історії про мавок та лісовиків.

Цей факт з життя Дари  перегукується з фрагментами дитинства Лесі Українки. 13-річна Леся гостювала в дядька Лева, який знав і переповідав їй багато легенд про лісовиків і мавок. Цього вистачило письменниці, аби набратися вражень і згодом відтворити їх у «Лісовій пісні». 

Зворушливим моментом стала розповідь притчі з книги Дари Корній "Тому, що ти є", яку розповіла читачка бібліотеки Валентина Бицак.




Під час заходу бібліотекарі запропонували жінкам інтерактивне завдання на знання української міфології «Слов’янські боги».

Дякуємо працівникам інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки імені Лесі Українки за цікавий, змістовний матеріал.

Чудова подія сталася після заходу. Поділившись світлинами на бібліотечній сторінці у Фейсбук, ми не тільки отримали відгук від самої Дари Корній, 

а й користувачі бібліотеки, які були присутні на заході поспілкувались з письменницею через коментарі.

Немає коментарів:

Дописати коментар