вівторок, 2 березня 2021 р.

ZOOMer-діалог

І знову молодіжна бібліо-студія "Для сучасних та успішних" бібліотеки-філії №6 Херсонської ЦБС влаштувала радість зустрічі юнаків та дівчат з різних міст України та з Варшави.

Тема зустрічі: «"Дрес код" для успішної кар'єри». Що таке дрес код знають усі. Але у назві теми це слово взяте у лапки, а це означає означає, що говорили ми не тільки про одяг, а про різні складові, які впливають на успіх у житті та кар'єрі.

Ще у 19 столітті відомий письменник А.П. Чехов сказав такі слова: "В человеке должно быть все прекрасно: и лицо, и одежда, и душа, и мысли". А ще згадували Пушкіна і його фразу з "Евгения Онегина": "Быть можно дельным человеком и думать о красе ногтей..."

Бібліотекар запропонувала присутнім під час обговорення знаходити відповіді на такі запитання: Чи сьогодні актуальні слова Чехова і Пушкіна? Чи щось інше найголовніше у сучасному світі?

Як себе поводити під час пошуку роботи, що вдягнути на співбесіду, які мають бути зачіска, макіяж та манікюр, щоб вас сприймали серйозно. Про це розповіла Марія Андрієвська - читачка бібліотеки, випускниця ХДУ, факультет іноземної філології, вчителька однієї із найпрестижніших шкіл Херсона, репетитор англійської мови. А ще Маша навчалася у Варшаві, в Поморській академії (Слупск) та має досвід роботи за кордоном (в Германії) то й поділилася лайфхаками (із власного досвіду) під час співбесід з роботодавцями.

За останній рік багато співбесід перед влаштуванням на роботу перейшли в онлайн. Переговори ведуться письмово і через відеозв'язок. Для того, щоб онлайн-співбесіда пройшла успішно до неї потрібно ретельно підготуватися та вивчити цифровий етикет.

Про сучасні правила цифрового етикету (згідно результатів опитування респондентів у різних країнах) підготував презентацію Євген Вєтров - друг і волонтер нашої бібліотеки, арт директор рекламної агенції у Варшаві, один із організаторів конференції TED у Варшаві. А ще запропонував крутий інтерактив про смайлики.



Під час знайомства з літературою за темою, деякі книги захопили увагу молоді. Однією з таких книг була "Язык телодвижений. Как читать мысли окружающих по их жестам", автор Аллан Пиз.

Студійці ще раз переконалися, що віртуальні зустрічі можутиь бути корисними, цікавими, емоційно яскравими та незабутніми.


І вже зразу після зустрічі-онлайн  у бібліотеку прийшов один із її учасників - Тимофій Добровольський за книгами, які його зацікавили.

ü


Немає коментарів:

Дописати коментар