середу, 26 травня 2021 р.

Жіночому клубу "Вогник" - 20 років!

 

Ювілейне свято – 20-тиріччя жіночого клубу «Вогник» зібрало на майданчику перед бібліотекою-філією №6 Херсонської ЦБС учасниць бібліотечного клубу, користувачів та друзів бібліотеки, гостей.


· На свято завітали помічниці депутата міської ради БебкоІ.Я. Гоменюк К.В. та Кушнір Л. М., голова херсонського «Клубу за здоровий спосіб життя» Борисенко М.Є., директор Херсонського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Ракша О.О.

2001... Перший рік третього тисячоліття… Пропонуємо всім  думками повернутися на 20 років назад...

Чим запам’ятався рік 20-тирічної давності?



Експрес-факти «Чим запам’ятався 2001 рік» глядачі супроводжували оплесками, бо добре все це пам'ятають.
У 2000-ному подейкували про кінець світу. Начебто до Землі на величезній швидкості наближається космічне тіло неймовірних розмірів… Пережили!

Життя продовжується! На цій радісній ноті у перший же місять першого року третього тисячоліття у бібліотеці-філії №6 Херсонської ЦБС, що на вулиці Московській, 49 організовується жіночий клуб «Вогник» –  віддушина від повсякденних турбот і проблем. 

До ювілею ми підготували фото-стенд «20 років з "Вогником"», де відображені важливі яскраві миті з життя клубу. Але це малесенький відсоток всього того, що було.

Ідейним організатором і першим керівником клубу стала Волкова Алла Прокопівна. Ось і її фото на стенді. І ми дуже раді, що Алла Прокопівна сьогодні з нами. 

Рік за роком клуб «Вогник» збирає все більше жінок мікрорайону для проведення цікавого і пізнавального дозвілля. Наш «Вогник» – це велика сім’я інтелігентних, багатогранних особистостей,  привабливих і цікавих жінок.

У 2009 році головою клубу стає Іллічова Віра Сергіївна, і клуб отримує новий імпульс до розвитку, розширює свою діяльність. 

З головуючою Вірою Сергіївною, клуб відзначив 10-річний, 15-тирічний і ось уже й 20-тирічний ювілей.  Шкода, що за станом здоров'я В.С.Іллічова не була присутня на святі.

Музичне привітання від «Херсонських молодичок». Народний ансамбль народної пісні Обласного Палацу культури (керівник: Заслужений працівник культури України Вячеслав Гребенюк)



За 20 років діяльності клубу відбулося понад 150 засідань на різноманітні теми. Знайомство з новими книгами, їх обговорення, зустрічі з письменниками… Більше того! У жіночому клубі «Вогник» зявився свій письменник! Точніше, письменниця – Елеонора Орестівна Кузнецова.

Перша книга Елеонори Орестівни про батька «Доктор Орест» майже ровесниця клубу.  За ці роки вже маємо понад 20 книг, які користуються чималим попитом серед читачів. Нам дуже приємно читати у книгах Елеонори Орестівни про нашу бібліотеку, про жіночий клуб. 


До 20-тирічного ювілею жіночого клубу Елеонора Орестівна Кузнецова написала вірш. 


Йшли роки… Бібліотека розвивалася, з’являлися нові напрямки роботи і нікому навіть на думку не спадало, що бібліотеки не потрібні.  Аж до 2020 року, коли над нашою бібліотекою нависла загроза закриття. Учасниці жіночого клубу «Вогник», як і всі користувачі бібліотеки та мешканці району піднялися на захист осередку культури. Скільки листів написано в міське управління культури та міську раду! Скільки підписів зібрано на підтримку бібліотеки! Скільки людей зібралося на акцію протесту! Всі разом тоді ми перемогли! Дякуємо кожному з вас.

Особлива подяка людині, яка пішла захищати бібліотеку на сесію міської ради. Це вчений педагог, професор, академік та голова бібліотечної ради Голобородько Євдокія Петрівна. 


З пісенним привітанням прийшла представниця молодого покоління, читачка бібліотеки, сподіваємося, майбутня учасниця бібліотечного жіночого клубу.


Для вас співає Світлана Литвиненко.


За всі ці 20 років у жіночому клубі «Вогник»  було проведено десятки зустрічей з літераторами, краєзнавцями, творчими людьми, спеціалістами з різних галузей діяльності. Для кожної людини, погодьтеся, найважливішою є тема здоровя. Тому,  не один раз ми запрошували на засідання жіночого клубу вченого-агронома, професійного травника, голову херсонського «Клубу за здоровий спосіб життя» Миколу Євгеновича Борисенка.

Микола Євгенович завжди наголошував про значення рухової активності в житті людини, тож ми всі разом вчилися правильно дихати, правильно присідати і навіть зарядку робили.

Привітання від голови херсонського «Клубу за здоровий спосіб життя» Миколи Євгеновича Борисенка



Як показав час клубна атмосфера об'єднала і радо приймає жінок різних за інтересами, характером, світоглядом. А в центрі уваги завжди була жінка і книга. За цей час сотні книг прочитано та обговорено учасницями клубу. 

Зараз тут присутня жінка, яка в клубі «Вогник» з перших днів і до сьогодні. Вона така одна. Це Меланія Федорівна Джураєва. А ще Меланія Федорівна – лідерка читання. Її формуляр читача найтовстіший,  і в бібліотеці буває кожного дня. Бо живе над бібліотекою, і її щоденна дорога в магазин, аптеку чи деінде через, вже рідну, бібліотеку.


Жіночий клуб «Вогник» – це не тільки цікаві зустрічі з відомими херсонцями, талановитими людьми, а й осередок обдарованих особистостей. У клубі жінки читають вірші, співають, проявляють свої артистичні здібності, жартують. 

Подивіться, як це відбувається. Зустрічайте  «Дві кумоньки».



Наші бібліотечні артистки Тетяна Фиріна та Ольга Маляренко нагорроджуються грамотами та подаруночками.









Доречі, Тетяна та Ольга не тільки артистки, а й рукодільниці. 
Всі звернули увагу на виставку, де представлена маленька частина творчих робіт клубівців, серед яких і їх роботи.  
А ще тут роботи Світлани Кошолап, Юлії Дідушок, Людмили Мороз та Людмили Морозової. 

Людмила Степанівна Морорзова не тільки сама займається рукоділлям, а й вчить інших на майстер-класах.

Нагородження Морозової Л.С.

У жіночому клубі можна, не тільки почути цікаву інформацію, а й поговорити «про жіноче», обмінятися почуттями, переживаннями, поспівати.

Хор «Наша пісня»  вже не вперше виступає у нашій бібліотеці. І на ювілейне свято до нас завітали!  

Музичне привітання від хору «Наша пісня»  Херсонського обласного Палацу культури (керівник Панченко Павло Петрович)



Одного разу на бібліотечний захід прийшов чоловік і зразу закохав у себе всіх присутніх жінок. Одна з них навіть сказала, що з таким чоловіком хоч на край світу. А хіба ж можна по-іншому сприйняти цього розумного, талановитого, енергійного чоловіка, який завжди на позитиві дарує оточуючим своє тепло і свою любов.  Ми безмежно вдячні, що ви сьогодні з нами, Олександре Олексійовичу.

Вітання від директора Херсонського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Ракша Олександр Олексійович.


А ось і віршоване привітання поета Олександра Ракші.


А ще Олександр Олексійович подарував учасницям жіночого клубу "Вогник" збірки пісень, щоб на наступних зустрічах співали всі разом.


На святковий захід несподівано завітали зіркові гості - Вєрка Сердючка з мамою.
Їхні жарти та вони самі дуже сподобалися всім присутнім. Зал раз за разом вибухав сміхом.





Подякою та подаруночками за допомогу у проведенні ювілейного заходу нагороджуються Світлана Кошолап (директор КЗ «Надеждівський будинок культури»)  та Леся Вовк (завідуючій КЗ «Новотягинська сільська бібліотека»)


Нам дуже приємно, що у цей святковий день ми мали можливість відзначити грамотами, подяками та подаруночками учасниць жіночого клубу, друзів та гості бібліотеки. І за цю можливість ми дуже дякуємо депутату міської ради Бебко Івану Яковичу, депутату якраз нашого виборчого округу №5.



«Найбільша розкіш - це розкіш людського спілкування» - це слова Антуана де Сент Екзюпері. І це чиста правда. Бо ні телевізор, ні комп’ютер чи телефон навіть з інтернетом не можуть замінити  безпосереднього живого взаємообміну позитивними емоціями, сердечним теплом, душевністю. Саме ці якості, а ще вміння співпереживати, повага один до одного і любов до книги здружили наш колектив. Ми любимо і поважаємо кожну з вас!


Сьогоднішній захід ми назвали «Кришталь жіночої душі».

«…Вона слабка і сильна одночасно,

А серце її сяє, мов кришталь!

У простоті велична і прекрасна,

В очах її і радість, і печаль…»   («Дума про жінку» Л.Маковей)

Учасниці жіночого клубу «Вогник»  не тільки сяють, як кришталь, вони, як і кришталь, мають теплу, світлу енергетику та поширюють позитивну енергію.

Дорогі жінки, бажаємо всім вам міцного здоровя і ще багато років «зажигать» разом з «Вогником»!



Немає коментарів:

Дописати коментар