пʼятницю, 28 травня 2021 р.

Цікаві історії з життя видатних математиків

Указом Президента України 2020-2021 навчальний рік оголошено роком математичної освіти в Україні. В рамках виконання Указу Президента бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС провели для учнів 9 класу школи №28 день інформації «Зірковий математичний час: цікаві історії з життя видатних математиків».


Старшокласники дізналися про життя і діяльність вчених-математиків різних національностей з різних країн світу.


Рубрика "Чи знаєте ви що?..." відкрила невідомі факти з життя всесвітньовідомих людей.

Школярів зацікавила інформація про Я.І.Перельмана, який ніколи не робив наукових відкриттів, не мав звань і ступенів, однак все своє життя присвятив науці.  Він ніколи не вважав себе письменником, але його книги виходили такими гігантськими тиражами, що їм міг би позаздрити найфортовіший літератор.

Бібліотекар познайомила учнів з книгами Якова Перельмана, які є у фонді бібліотеки. Зокрема, "Жива математика", "Захоплююча алгебра", "Захоплююча геометрія".


"Математична розминка" від Якова Перельмана пройшла на УРА!


Дев'ятикласники легко справилися із головоломками.

Просили ще і ще задач із книги Якова Перельмана "Жива математика"






Школярі також познайомилися з віртуальним проектом «Пізнавально про математику», який можна знайти на сайті бібліотеки ім. Лесі Українки. Проект включає масу цікавої і корисної інформації: тут представлені інтернет-ресурси (тести, сайти, курси), які допоможуть вивчити математику у різних аспектах, тут  можна знайти книжки та підручники онлайн по класах, інтерактивні вправи (кросворди, вікторини, ігри) і багато іншого.

Друзі, читайте книги з математики і не тільки, і пам’ятайте, що читання – найкраще навчання.  




Немає коментарів:

Дописати коментар