неділю, 15 серпня 2021 р.

Майстер-клас "Символіка 30-річчя Дня Незалежності України"

До Дня незалежності за координації Міністерства культури та інформаційної політики України була підготовлена концепція єдиної візуальної символіки свята.

Графічна візуалізація образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів. "Ти у мeнe єдина" – основний лeйтмотив всього пpоeкту. Цe слоган, який є пeвним унівepсальним звepнeнням до кpаїни, квітки, Нeзалeжності, нації. 


Під час майстер-класу присутні дізналися про те, що квітка є одним з найдавніших символів в орнаментально-знаковій культурі України. 

Її походження прослідковується ще з епохи енеоліту, а різні інтерпретації цього зображення зустрічаються в місцевих орнаментах по всій Україні. 
Квітка є центральним елементом Петриківського розпису. Це і є зрозумілим та універсальним символом для усіх, що об’єднує країну. 

Кожна область Укpаїни має свою унікальну квітку-логотип з гpафічними eлeмeнтами та кольоpовою гамою пpапоpів цього peгіону.



Бібліотекарі запропонували користувачам створити квітку-логотип Незалежності саме Херсонщини, роздрукуквавши на папері графічні елементи. 


Присутні на заході вирізали, клеїли та фотографувалися з готовою квіткою на фоні книжкової виставки до Дня Незалежності.




Немає коментарів:

Дописати коментар